Mit Samsø, Natur & motion, Naturoplevelser

Baggen er pakket med godt humør

Vi kender ham som Grosserer Madsen i TV-serien ”Badehotellet”. Han har også givet den som Kjeld Petersen i filmhittet ”Dirch”, for hvilken han modtog en Robert-pris for årets mandlige birolle. Men det er ikke kun på de skrå brædder, Lars Ranthe har talent. Også med en golfkølle i hånden kommer han længere end de fleste.

Forelskelsen
Det var i midten af 1990’erne, Lars Ranthe for alvor blev bidt af golfspillet. ”Jeg havde været skibums i de franske alper en del år, og jeg savnede at hænge ud med gutterne, når jeg havde fri fra Skuespillerskolen. Vi kunne jo ikke lige suse til Frankrig, når vi havde lyst, så vi prøvede med golf. I første omgang spillede vi på en pay-and-play bane i Gilleleje, men snart fik vi mod på andre og større baner,” husker Lars.

Dengang var golfsporten enormt populær, og der var ikke så mange baner som i dag, forklarer Lars: ”Det var ikke nemt at blive medlem af en klub, som man skal være for at kunne spille på andet end pay-and-play. Samsø Golfklub var åbnet et par år tidligere, og allerede dengang tilbød de langdistance-medlemskaber. Ja, så blev en otte-ni stykker af os medlemmer af Samsø Golfklub, og dér startede vores lange og nære forhold til golf og til Samsø”.

Samsø Masters
Sammen med en flok kammerater tager Lars til Samsø to gange om året for at spille golf. ”Vi kommer en uge i maj og en uge i september. Hver formiddag spiller vi en runde, som er absolut seriøs. Her går vi virkelig op i point, for det er titlen som Samsø Master, der er på højkant. Senere på dagen tager vi en runde mere, der er rent sjov og ballade med pilsnere og små skarpe i golfvognen,” afslører Lars.

Venneflokken bor i sommerhus forskellige steder hver gang, så de også får set noget af øen. ”Vi er kommet her i 22 år nu. De første mange år spillede vi kort og drak øl til langt ud på natten, men nu er vi blevet så gamle, at vi falder i søvn kl. 10 om aftenen,” fortæller Lars med et stort grin.

Turene til Samsø er et af årets absolutte højdepunkter, forklarer Lars: ”Jeg synes, Samsø har en af de bedste baner i hele Danmark. Flere af hullerne er eksponeret ud til havet, og banen er utrolig moden dens relativt unge alder taget i betragtning. Der er også en vildt god stemning blandt spillerne og personalet. Det hyggelige lokalmiljø, hvor alle kender hinanden, får en til at føle sig meget, meget velkommen. Banen er heller ikke overrendt, og så har vi altid det lækreste vejr”.

Klokkeren succes
Lars har et golfhandicap på kun 4,5. Det placerer ham blandt de dygtigste golfspillere på amatørplan. Alligevel føler han sig udfordret, hver gang han svinger køllen:

”Golf er for det første et skidesjovt spil. Man kan være med på alle niveauer, man får motion, man er social. Men det er også tæskesvært at forbedre sig. Jeg elsker at øve og nørde, og derfor passer golf godt til mig. Det er en succes, når man rammer bolden klokkerent, for det er absolut ikke hver gang, det sker,” slutter Lars.

LARS RANTHE
• Lars er uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1998.
• I 2019 er Lars aktuel i bl.a. krimidramaet ”Kriger” på TV2 og i en ny film af Thomas Vinterberg.
• Lars er sammen med Sofie Lassen- Kahlke golfambassadør for Dansk Golf Union.
• Sidst, Lars spillede de 18 huller på Samsø Golfbane, gik han den i par.

Senest opdateret: 05/08/2020 14:37