Livet på Samsø, Mit Samsø

Storheden ved et iværksætterliv på Samsø

”Jeg fik for nylig et glimt af storheden ved det her liv”, fortæller Ole begejstret.
”Jeg stod i shorts i solen på molen sammen med mine to yngste børn, der var i gang med at fange krabber, mens jeg havde et telefonmøde med en vigtig kunde. Hold op, det føltes godt.”

Iværksætteri og familieliv
Ole og Kristina er et par med store ambitioner for både arbejds- og familielivet. Ole ejer flere virksomheder bl.a. ­RelationMedia, Kristina er Country Manager i Fentimants Danmark, som sælger mixere og soft drinks. Sammen har de rykket teltpælene til Samsø med de to yngste af fire børn. De har købt et hus og overtaget Værftet i Ballen. Der er lagt fra land med høje ambitioner for restaurant, for et sted at få kaffe og god morgenmad, for Cocktailbar, fitness på stranden og Stand Up Paddleboards. Der kommer sikkert flere ting fra deres hånd, for Ole er iværksætter i hjertet, og det at skabe noget som par er en kæmpe motivationsfaktor. ”Det er for mig en stor del af rejsen mod et forretningsmæssigt mål at fornemme andres passion. Vi har ansat kokke, som brænder for at lave lækker mad af friske råvarer. Jeg ved intet om kokkefaget, men jeg får energi af at mærke kokkenes engagement og faglighed. Jeg bidrager til projektet med kompetencer og viden fra marketing og virksomhedsledelse og mødet mellem de forskellige fagligheder er optimalt i vores nuværende organisation.”

En base for potentiale
Parret kommer fra Skanderborg, og de havde truffet et valg om at forene familie og job ved at indrette arbejdslivet fleksibelt. De havde skabt sig en hverdag, hvor de kunne få et liv til at fungere uden en fysisk tilstedeværelse et bestemt sted. Kristina var i kontakt med kunder over hele landet online og på telefonen, og Ole havde ansat en dygtig CEO til firmaet. Det frigav kræfter til et nyt projekt, som tog afsæt i drømmen om et sommerhus, men som har ført til både fast bolig og virksomhed på Samsø.

Købet af Værftet begyndte egentlig med en forespørgsel på at leje lokaler til en sandwichbar, men så handlede parret og herefter gik det stærkt. Købet betød, at basen nu hedder Samsø. Udviklingen og opstarten af projektet kræver deres tilstedeværelse. ”Vi har erfaret, at man kan have jobambitioner og folde dem ud med udgangspunkt i øen i midten af landet. Rejsen mod det ambitiøse arbejdsliv på en ø er ikke svær, der er så mange muligheder. Jeg håber at kunne inspirere andre til at gå i gang” siger Ole.

Trygt og rart
”Vi elsker at rejse, men uanset hvor i verden, vi har rejst, har de to små tit spurgt, hvornår vi skulle til Samsø og fange krabber” griner Kristina. ”Vi er vilde med Samsø og har besøgt øen i båd 8 år i træk. Børnene mærker instinktivt, at her er trygt og rart at være. Vores venner var bekymrede for, hvad vi ville stille op når novembermørket ramte. Jeg synes, øen er skøn om vinteren, og mine fordomme om skodder for vinduerne, vindens hylen og nul mennesker på vejen er gjort til skamme.”

Kristina har instagram kontoen ”Samsoeliv”, som er en bred præsentation af Samsø. ”Mine følgere vil inspireres til oplevelser, og samtidig kan vores venner følge med i vores private liv. Kontoen fremhæver destinationen, ikke vores virksomheder og de ting, vi sætter i gang – de skal tale for sig selv,” fortæller hun.

Væk fra det konventionelle
Parret er et eksempel på, at man kan forene jobambitioner med tid til et godt familieliv. De ser tegn på, at konventionelle ansættelser er på vej ud, og at vi i højere grad vil være vores egne arbejdsgivere eller byde ind med kompetencer, hvor der er brug for dem. Udfordringen kan være, at mange institutioner er indrettet efter traditionelle 8-16 jobs. ”Det kunne være interessant at prøve at ændre det mindset og at gøre forsøget på Samsø”, siger Ole og fortsætter: ”Når jeg ser ud ad mit vindue, ser jeg havet. Vi kan ikke stå op til noget bedre. Intet trækker mig tilbage til mit gamle liv i byen. Jeg kan med en færge hurtigt være til møder med forretningsforbindelser, og den nye hurtigfærge til Aarhus giver helt nye muligheder. Det betyder også, at venner og familie lettere kan komme på besøg, og vi får masser af besøg.”

Besøg Værftet, Strandvejen 81 i Ballen eller besøg instragramkontoen Samsoeliv for inspiration til det gode liv på en ø.

Senest opdateret: 25/02/2021 12:50