Grupperejser og lejrskole, Mit Samsø

Festivaldebutanter i godt selskab

Samsø Festival kaldes Danmarks Hyggeligste, og det ikke uden grund. Hvert år samles tusindvis af børn, unge og voksne, for at nyde fire dage med musik, samvær, strandliv og solskin.

Ida, Marie, Luna, Lasse, Anna, Daniel, Mia, Ida Iben, Sofie og Freja – eller Camp Llama, som de kalder sig – havde egentligt valgt Skanderborg Festival som den festival, der for de flestes vedkommende skulle være den første i deres liv. Men nu sidder de her på Samsø, i campen, som helt efter forskrifterne emmer af ungdommens glæder; Tomme øldåser, et solidt musikanlæg, campingstole, vakkelvorne kuppeltelte og masser af god karma.

Venneflokken, der næsten alle går på gymnasium i Odder, er ikke i tvivl om, at Samsø Festival var den rigtige beslutning: ”Vores forældre synes, det både er fedt og trygt for os at være her på Samsø. Det er jo for de fleste af os den allerførste festival nogensinde, og så er det rart at den er lille og meget hyggelig,” forklarer Freja.

Gryderet og tryghed
En af pigernes morfar bor på Samsø, og han stiller beredvilligt op med gryderet til de unge mennesker hver aften. ”Det er ret lækkert,” pointerer en af drengene, som slet ikke er generet af besøg fra ”de gamle”, tværtimod. ”Det fine ved den her festival er, at folk snakker sammen, uanset om de er gamle eller unge,” som han forklarer.

Faktisk føler ingen fra lejren sig på nogen måde holdt i ørerne af forældrene derhjemme. ”Altså min mor skriver beskeder til mig hver dag, men jeg har ikke rigtigt svaret på nogen af dem,” fortæller en af pigerne med største ubekymrethed. Ja, der er ingen tvivl om, at både vennerne og deres mor og far er godt tilpasse ved Camp Llamas festligheder.

Kyssen i krogene

Midt i snakken bliver vennerne pludseligt enige om, at det er blevet tid til en omgang ølbowling. Udstyret med en bold, en håndfuld dåseøl og et sæt komplicerede og meget elastiske regler går den derudaf med skrålen og tømning af adskillige lunkne øl.

Spillet har været en hyppigt tilbagevendende aktivitet i lejren, men der er da også blevet tid til et par koncerter: ”Vi har hygget os meget i vores egen og i andre lejre, og så har vi selvfølgelig hørt musik med Ida Corr, NOAH, Scarlet Pleasure, L.O.C., Gnags og Djämes Braun,” fortæller Freja.

Til spørgsmålet om, hvorvidt romantikken har fundet vej til lejren, bliver de høje grin efterfulgt af et selvforklarende ”jaaehh, altså, der er da blevet udvekslet et kys eller to”.

Mellem kys, musik, ølbowling og lejrhygge har vennerne også fået tid til masser af badning på stranden, der ligger ganske få meter fra festivalens store scene.

Mon ikke, Camp Llama finder vej til Samsø Festival igen næste år..?

Senest opdateret: 12/08/2020 12:50