Grupperejser og lejrskole, Mit Samsø

Når camping bliver en livsstil

”Det giver god energi, når gæsterne kommer ind ad døren, glade og forventningsfulde til ferien. Når de rejser igen og stadig er glade og tilfredse, så ved vi, at vi og Samsø har gjort et godt stykke arbejde. Så simpelt er det”!

Hyggelighed i højsædet
Det lå slet ikke i kortene, at Charlotte Villadsen og Kim Laugesen skulle være værtspar på en campingplads på Samsø. Men da Kims mor, Margit, der havde drevet pladsen i 27 år, faldt og brækkede armen, ville skæbnen det anderledes: ”Vi tilbød at hjælpe til, men hun fik lokket os til et helt prøveår. Et år blev til to og nu har vi så været her i 20, og det selv om Kim, der nærmest er vokset op på campingpladsen, allerede som ung sagde, at det var dét med det camping. Men hun så jo rigtigt, Margit. Vi har aldrig fortrudt,” fastslår Charlotte.

Charlotte og Kim har gennem årene udviklet pladsen, så den følger med tiden, men samtidig har bevaret den hyggelighed, der er så vigtig: ”Vi har videreført pladsen i den ånd, at her skal man kunne komme tæt på naturen og have tid til hinanden med så lidt forstyrrelse som muligt. Når vi har istandsat og bygget nyt, har vi forsøgt at være både moderne og lidt gammeldags på den hyggelige måde. Så ideen med en naturlig campingplads med gode faciliteter er nok ikke helt tosset,” forklarer Kim.

Nærheden til glade gæster
De tyve års erfaring har givet Charlotte og Kim ro og overskud til at yde personligt værtskab: ”Forhåbentlig kan gæsterne mærke det. I hvert fald har vi mange trofaste gæster, der er kommet på pladsen i op til tre generationer. Når man kommer som gæst hos os, håber vi, at de føler sig frie og afslappede. Det er jo efterhånden en kliché, men nærhed både til hinanden og naturen er også en af de ting, vi prøver at give videre til vores gæster. Her er ikke noget, der skal nås. Det skulle da lige være bålaften på stranden,” siger Charlotte.

En uge om året iklæder Ballen Strandcamping sig festtøjet, nemlig når der er Samsø Festival. ”Campingpladsen bliver helt fyldt med glade festivalgæster. Det er superhyggeligt og vi prøver at følge med, så godt vi kan. Efterhånden ved de fleste, at det ikke er en helt almindelig uge, og hvis man ønsker helt ro, må gæsterne besøge en af Samsøs andre campingpladser i den uge. Det var i øvrigt Kims mor, som i sin tid var en af dem, der tog initiativ til at starte festivalen, så vi holder meget af uge 29,” forklarer Kim.

Til tjeneste
Ballen Strandcamping modtager hvert år forskellige grupper, og det holder Charlotte og Kim meget af: ”Det er sjovt, når vi kan hjælpe med at planlægge deres tur, og det meste kan lade sig gøre. Den største gruppe, vi har haft boende, var en sommerkoloni på omkring 250 personer, der i en hel uge boede i telte og lavede mad over bål. En anden gang kom der en gruppe med forkærlighed for de gamle danskudviklede Ellerter. Nogle kom helt fra Tyskland, og havde brugt tre dage på at køre herop, fordi bilerne hele tiden skulle lades op,” husker Charlotte.

Et andet hit på pladsen er de lækre hytter, som i stort omfang er udlejet fra foråret og et langt stykke hen på sensommeren: ”Efter vi har fået de billige færgebilletter, er der kommet mere gang i for- og eftersæsonen. Det er dejligt, for så er der endnu flere, der lærer vores ø at kende,” slutter Charlotte.

Foruden Ballen Strandcamping har tre andre skønne campingpladser

Sælvigbugtens Camping
En familieplads med naturen i centrum, der ligger midt på øen lige ud til Sælvigbugten

Camping og Feriecenter Samsø
Tilbyder masser af aktiviteter og forskellige overnatningsmuligheder for hele familien

Klitgård Camping
Ligger helt ud til stranden på nordøst-siden af Samsø ved Nordby Bakker

Senest opdateret: 21/01/2019 09:09