Mit Samsø

En kongelig ø

Samsø har igennem historien været genstand for stor royal opmærksomhed. Vi kender sagnet om vikingekongen Angantyr, der sloges på øen. Vi ved, at Valdemar Atterdag lod en stor borg opføre i middelalderen og vi kender til mindst tre gange, hvor Samsø har været givet som morgengave til dronninger og elskerinder. I 2015 kom der atter kongelige gæster til øen – denne gang med absolut fredelige hensigter.

Welkom op Samsø
I midten af marts var Hans Majestæt Kong Willem-Alexander og Hendes Majestæt Dronning Máxima fra Nederlandene på besøg på Samsø. Som værter havde de det danske kronprinspar, Kron­prins Frederik og Kronprinsesse Mary, og sammen var de kom­met, for at se nogle af øens grønne energiløsninger.

Efter den officielle velkomst, hvor Samsøs borgmester, Marcel Meijer, bød velkommen på både dansk, engelsk og hollandsk, gik turen til Samsø Efterskole, hvor eleverne havde forberedt en ræk­ke spændende overraskelser til gæsterne. Kronprins Frederik og Kong Willem-Alexander fik bl.a. en tur i en flysimulator, mens Kronprinsesse Mary og Dronning Máxima smagte kager bagt på melorme og græshopper.

Senere gik turen til fjernvarmeværket i Ballen-Brundby, der af halm leverer energi til bl.a. 290 husstande på øen. Besøget på øen blev efter rundbordsdiskussioner på Samsø Energi Akademi afsluttet med en frokost, hvor det royale firkløver nød en masse dejlige samske specialiteter.

Senest opdateret: 05/08/2020 14:32