De voksnes Samsø, Natur & motion

På retræte fra hverdagen

Samsø er for mange lig med smuk natur, idyl, stilhed, lækre råvarer og plads til at være sig selv og sammen med andre. Netop det kombineres i retreats, som de senere år er blomstret gevaldigt op på øen.

Fra online til onlife
Bimblende mobiltelefoner, notifikationer her og der, endeløse madpakkesmørerier, stakkevis af mails, vasketøj, møder, bilkøer, indkøb før lukketid. Ja, listen over anstrengende gøremål er lang, og de fleste af os har brug for at fjerne os en smule fra hverdagen af og til.

På et retreat kan du sætte stress og larm på pause, og i stedet forkæle dig selv med en ”timeout”, hvor der er fokus på dig og dit velbefindende. På Samsø tilbydes en række forskellige retreats med natur, nærvær og nærende aktivitet som pilates, naturvandring, meditation og yoga. Her er retreats med fokus på styrke eller stilhed, retreats kun for mænd, retreats med rovfugle og urter eller hvad med et familieyogaretreat for dig og din teenager?

Rejser du alene, er et retreat også et dejligt sted at mødes med andre, der har samme interesser som dig. I løbet af opholdet kan du knytte bånd over måltider, gåture og mens du balancerer på yogamåtten. Hvem ved, om du efter dit næste retreatophold har nye venskaber med hjem i bagagen?

Landskabstemplet
Yoga er omdrejningspunktet for de fleste af de retreats, der finder sted på Samsø. Gennem de seneste ti år har Samsø manifesteret sig som et af de stærkeste yogasteder i landet. Adskillige fastboende og tilrejsende yogalærere sørger for hold, kurser og aktiviteter hele året, og i Pillemark findes der sågar en yogabutik.

Meditation og yoga går for mange hånd i hånd, og på Samsø er der nogle helt særlige energier, som flere retreats har med i programmet. Det er digteren, musikeren og tidligere samsing, Lars Muhl, der har kortlagt Samsø ud fra teorien om energicentre – de såkaldte chakraer. Fra rodchakraet i syd ved Vesborg Fyr til kronechakraet ved Issehoved i nord strømmer der energier, der kan finde vej til nuværende og kommende retreatgæster.

Senest opdateret: 21/06/2024 18:30