Mit Samsø

Ud på øen og ind til benet

For Maria Louise og Dennis var hverdagen ved at vokse dem over hovedet. Derfor flyttede de til Samsø og fandt ind til det, der var vigtigt for dem.

Livet for Maria Louise og Dennis var blevet til livet i en skilsmissefamilie. Ikke på papiret, men i virkeligheden. Sådan føltes det i hvert fald. Før Maria Louise og Dennis flyttede fra Haderslev til Samsø i 2018 levede de et liv med mange, lange arbejdsdage, børn der var kede af at blive afleveret, og hvor de ikke så hinanden meget i hverdagene. ”Alt var så presset, og gik kun lige præcist op tidsmæssigt. Var vi ikke flyttet, tror jeg vi var knækket midt over” fortæller Maria Louise. Det, der satte det hele i gang, var da Dennis fik job som ambulancebehandler på Samsø. Dagen efter Dennis fik jobbet, sagde de begge to deres gamle job op og begyndte at lede efter et sted at bo på Samsø. Valget faldt på en lejlighed i Tranebjerg, så Dennis var tæt påredningskorpset og efterfølgende har Maria Louise åbnet tøjbutikken Match it All i Tranebjerg, der også fungerer som webshop. At Dennis og Maria Louise flyttede til Samsø, fik dem til at se livet på en anden måde. Det er gået op for dem, hvad der er det vigtige. De lange arbejdsdage er blevet kortere, og der er blevet mere tid til børnene, Anton på fem og Bertram på tre. ”Før havde vi et hus og to store biler. Nu klarer vi os med mindre, men jeg har aldrig før været så lykkelig”, siger Dennis. ”Det handler om at opdage, hvad man rent faktisk gerne vil”, fortsætter Maria Louise.

Hjælpende hænder og venner
 På Samsø har Maria Louise og Dennis ikke blot fået mere tid til børnene, de har også mødt en hjælpekultur, som de ikke oplevede før de flyttede til øen, og som de håbede at finde her.
”Man tilbyder sig selv meget mere her”, siger Maria Louise, der som en selvfølge også er begyndt samle folk op ved færgen, hvis de ligner nogen, der mangler et lift, og samler naboens skraldespand op, hvis den er væltet. Hjælpsomheden oplevede de også under deres flytning, hvor fem af Dennis’ kolleger kom og hjalp med at tømme flyttebilen. På Samsø har de mødt en hjælpekultur, som Dennis husker fra sin egen barndom, og som han gerne vil give videre til sine børn. Samsø har ikke blot budt på en hjælpekultur, det har også gjort deres drenge mere selvstændige. Anton er begyndt selv at gå til frisøren. Nogle gange for at blive klippet, andre gange bare for at snakke, ligesom Bertram også selv kan gå hen til Maria Louise, når hun er i butikken. Og Maria Louise og Dennis, de har fået et liv med plads til ideer, der både involverer opstart af danseskole og hjemmedyrkede grøntsager.  

Senest opdateret: 29/01/2021 11:19