Mit Samsø

”Perfekt kombination af landlig idyl og storbyferie”

Mette og Martin Montell tog fra København til Samsø for at komme ned i gear og ud i naturen. Men parret kunne ikke dy sig for også at tage en afstikker til Aarhus.

Af Allan Priess Poulsen

Deres drenge er blevet så gamle, at de er begyndt at melde fra til familieferier. Og hvad gør man så, når man i årevis har sat alle sejl til for at vise dem de smukkeste og mest historiske steder i Danmark? I tilfældet Mette og Martin Montell fortsatte rundrejsen uden børnene – og i et lidt lavere gear end normalt, da parret fra Hvidovre tog på et tre dage langt ophold på Samsø.

”Som folkeskolelærer støder jeg ret tit på børn, som ikke kender Danmark, så jeg har altid haft et stærkt ønske om, at mine egne børn skal se og opleve deres eget land. Derfor har vi igennem årene været ret meget rundt omkring; Skagen, Ebeltoft, Sønderjylland, Bornholm og flere gange på Henne Strand. Mit hjerte ligger ved Vesterhavet, fordi min familie er derfra, men i forhold til naturen må jeg indrømme, at Samsø var fuldt ud på samme høje niveau,” siger Mette, der altså tog på en sjælden rejse kun med sin mand – i lavt gear og med fuld fokus på naturoplevelser.

Game of Thrones-landskab
”Issehoved var meget specielt for os begge. Det var fantastisk med alle de bakker og det skiftende landskab. Det var jo ren Game of Thrones, blev vi enige om. Der var vi meget længe og gik på den måde glip af andre oplevelser på øen – men meningen var netop at koble af med frisk luft og smuk natur, og det synes jeg faktisk, at Samsø var enormt velvalgt til. Vi fik virkelig mulighed for at fordybe os i naturen,” siger Mette, der sammen med sin mand ligeledes tog på en endagstur til Aarhus, som er forbundet med Samsø via hurtigfærgen Lilleøre og en sejltur på kun 60 minutter.

Landlig idyl tæt på storbyen
Afstikkeren til Aarhus lå på opholdets dag to, så parret havde tid til at opleve Samsø både inden og efter besøget i Jyllands hovedstad. Og den vekselvirkning fungerede overraskende godt, fortæller Mette.

”Vi havde aldrig været på Moesgaard Museum, og det ville vi virkelig gerne. Det endte med at blive en ret stor oplevelse. Jeg var blandt andet vildt imponeret over den måde, museet formidler via multimedier og digital læring. Vi gik også en tur langs åen og kom i øvrigt til Aarhus så tidligt, at vi så byen vågne op og komme til live, mens vi drak morgenkaffe. Det var virkelig fint,” siger hun og funderer samtidig over, om hun mon alligevel kunne have lokket sine sønner med, hvis hun havde spillet sine kort anderledes.

”Aarhus er bare en dejlig by. Jeg er kommet der en del og har altid følt, at den er en slags miniature-København. Den har alt det samme, som København har – den er bare hyggeligere. Og så fungerede kombinationen af landlig idyl og storbyens mange muligheder helt perfekt. Det var næsten ærgerligt, at dagen i Aarhus var en spontan idé – det kunne sikkert godt have lokket drengene med, ” griner hun.

Senest opdateret: 14/07/2024 12:45