Mit Samsø

Når Pinsesolen danser

Hver pinse stævner en gruppe både ud fra Egå Sejlklub med kurs sat mod Mårup Havn. Foran dem venter 18 sømil og tre dages hygge.

Det tætte forhold mellem Egå nord for Aarhus og Mårup går helt tilbage til 1980, hvor Egå Marina købte den lille havn på Samsøs nordvestkyst. Ejerskabet varede kun et par år, men venskabet har holdt ved, og det er der en god grund til, fortæller Peter Petersen, formand for Egå Sejlklubs tur- og motorudvalg: ”Distancen mellem Mårup og Egå passer rigtig godt til weekendture, hvor der skal være såvel tid på vandet som tid i havnen. Hvis vinden er gunstig, er det en sejlads på godt tre timer og en ret flot tur, specielt det sidste stræk.”

Fest og gode oplevelser
Pinseturen er en af sejlklubbens mange aktiviteter og har været afholdt siden 1980. Nogle år deltager der 20 både, mens man andre år vil kunne se helt op til 50 sejlbåde fra klubben, der har taget turen over Aarhusbugten. “En væsentlig del af pinseturen er, foruden at sejle sæsonen godt i gang, det fælles samvær,” fortæller Peter Petersen: ”Vi har altid en fest om aftenen pinselørdag, men ellers varierer programmet fra år til år. Vi har både været på busture rundt på Samsø, ture til Nordby og Langør, ture til Ballebjerg, besøg i Labyrinten samt cykel- og vandreture rundt i det smukke landskab.”

En attraktiv havn
Mårup Havn har de kvaliteter, som en lystbådehavn gerne skal have for at tiltrække sejlerfolket, påpeger Peter Petersen og uddyber: ”Det er en sikker havn under alle vejrforhold. Der er gode faciliteter med adgang til bad og mulighed for at leje cykler, så man kan komme rundt til Samsøs mange fine udflugtsmål. Samtidig er der indkøbsmuligheder i rimelig afstand og en badestrand tæt på havnen.” I det hele taget er Samsø, med Peter Petersens øjne, et oplagt mål for lystsejlere: ”Samsø har rigtig mange kvaliteter, der er værd at sejle efter. Smuk natur alle steder og gode havnefaciliteter.”

Senest opdateret: 04/08/2020 09:56