Mit Samsø

Peter Falktoft sover bedre på Samsø

Følelsen af at være på en ø er ikke til at tage fejl af – også selvom der er stabilt internet og en Netto. Det er altid eksotisk at være på en ø. Sådan siger Peter Falktoft, der er den ene halvdel af det populære radio- og tv-program Monte Carlo.

Siden 2006 har Peter Falktofts mor boet på Samsø, hvor hun driver tøjbutikken Svane. Og som han selv siger, kommer han rendende i tide og utide, for at besøge sin mor og hendes søde mops, Svend. Falktoft var første gang på Samsø i 2001, hvor han og nogle venner tog på festival og hørte musik i vandkanten. Siden da er det blevet til utallige besøg og endnu flere oplevelser.

Tiden står stille
Peter Falktoft, der er prisvindende radio- og tv-vært, har på rekordtid cementeret sig som en af landets mest populære og debatskabende personligheder, og med en mere end travl hverdag er det en gang imellem tiltrængt at komme væk. Og der er en helt bestemt ting, der gør besøgene på Samsø til noget særligt: “Roen. Tiden går langsomt på Samsø. Man sover bedre. Det må være noget i luften,” siger Peter Falktoft.

Den bedste tid på Samsø
I midten af august er der ikke lige så mange mennesker som i højsæsonen, og her har Falktoft plads til at være sig selv og gå ture med sin hund, boxeren Rihanna. Det er dér, han bedst kan lide at tage til øen: “Stemningen er lidt mere laissez faire og afdæmpet. Der er ikke så mange biler med ‘Børn i bilen’-klistermærker på bagsmækken, da industriferien er ovre.”

Øen rundt

Peter Falktoft tager ikke den lange vej for ingenting. Den primære destination er mor Linda og Svend mops, men han sørger for at komme rundt og se øen, når han er her: “ Jeg kommer mest i Ballen, hvor min mor har til huse. Men jeg sørger altid for at komme rundt på øen. Nordby Bakker er fede uanset årstid og Besser er smuk.”, siger Falktoft og fortsætter: “Færgeturen fra Sjælland til Samsø er ikke noget, man kaster sig ud i for hvad som helst, så krukken med guld for enden af regnbuen er i mit tilfælde en lun fiskedunse fra Røgeriet.”

Ingen skybrud her
Det har længe været kendt, at Samsø har flere solskinstimer end landsgennemsnittet, og det er nærmest fuldstændig sikkert, at solen skinner, når Falktoft er på Samsø, mens det står ned i stænger hjemme i København: “Mens der altid – uden undtagelse – er skybrud i København skinner solen over øen. Det er det samme hvert år,” siger han og husker tilbage på en særlig dejlig tur, hvor han havde inviteret sine 25 bedste venner til øen, for at fejre sin 25-års fødselsdag: “Følelsen af, at ingen kan komme hjem tilsat et skybrud over København gjorde aftenen perfekt.”

Senest opdateret: 27/11/2019 10:25