Grupperejser og lejrskole, Natur & motion

Vikinger i kondisko

Der var ingen sværdslag og plyndringer, da herrerne fra håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg i et par dage belejrede Samsø. Men bortset fra det kunne man godt  mistænke de hærdebredde mandfolk for at ville gøre vikingerne kunsten efter.

Væk fra hverdagen
Som træner for et topprofessionelt hånd­boldhold har man brug for, at hele holdet har en fornemmelse for hinanden – både som individer og som samlet trup. ”Meget kan man træne sig til på banen, men der kommer nogle andre mekanismer til syne, når vi rykker træningen ud i andre ram­mer,” forklarer Peter Bredsdorff-Larsen. Og det var netop det, der var formålet med den tre dage lange teambuilding tur på Samsø. ”På turen blev vi kastet ud i nogle uventede og udfordrende situationer, som stillede særlige krav til sammenhold og fo­kus. Her kunne vi ikke gemme os bag den håndbold, vi håndterer til daglig,” fortæl­ler landsholdsspilleren Michael Knudsen.

Sejrsvilje
På Samsø blev håndboldgutterne udsat for forskellige strabadser, der hver på sin måde skulle skabe samspil og vilje til sejr. Sidstnævnte blev i den grad understreget, da holdet stod ansigt til ansigt med Samsø Old Boys på fodboldbanen. Samsingerne havde til lejligheden fun­det den stærkeste holdopstilling frem med bl.a. borgmesteren og landbetjenten. Lo­kale øjenvidner kunne berette om samsk mandsmod og knap så meget talent. I hvert fald endte måltavlen på cifrene 13-0 – og ikke i samsingernes favør.

Senere blev der bogstaveligt talt slået hul på Samsø, da drengene forsøgte sig med golfkøllerne på Samsø Golfbane. Bedre gik det, da der en af aftnerne skulle laves mad. Her havde Claus og Jacob fra Strandlyst forberedt en udendørs seance, hvor stenene til jordovnen skulle hentes langt ude i vandet og hvor forretterne skulle tilberedes over bål.

Øen har det hele
Både trænere, spillere og organisatoren af turen var meget tilfredse med Samsø som ramme: ”Jeg synes, Samsø kan tilbyde en masse ting til en klub som os. Der er gode overnatnings- og spisesteder, sjove akti­viteter og så kan man vel sige, at naturen er et stort multifunktionelt fitnesscenter,” slutter Peter Bredsdorff-Larsen.

Senest opdateret: 04/08/2020 13:16