Mit Samsø

Mennesker mødes og sød musik opstår

Allerede inden vi kunne synge med på sange som ”Symptom Of My Time”, “Save a little Love” og ”Right beside you”, faldt Marie Franks vej forbi Samsø. Med årene er øen blevet et sted, hvor kærlighed og musik går hånd i hånd.

 
En musikalsk oase
Fingrene danser muntert henover guitarstrengene i den solvarme have ved Brundby Rockhotel. Marie Frank har fundet en plads nær morbærtræet, hvor hun kan få styr på de sidste akkorder, inden hun om aftenen skal indtage scenen.

En scene, hun kender næsten lige så godt som sin egen dagligstue. ”Mit forhold til Rockhotellet startede for mere end 20 år siden, hvor Guf sammen med bl.a. Poul Krebs var i gang med at skabe et unikt musikmiljø omkring hotellet. Vi kom på øvelejr, fik hjortehakkebøffer og var straks helt solgt til stedet,” husker Marie.

Rockhotellet beskrives ofte – både af musikere og publikum – som et sted med en særlig intim atmosfære, og det kan Marie sagtens tilslutte sig: ”Rockhotellet er lidt af en oase for mig. Her er der er plads til at være, som man er, både når man står på scenen, og når man bare er Marie og en gæst som alle andre”.

Den dag vi møder Marie i hotellets eventyrlige have, er hun lige kommet tilbage fra Ballen, hvor hun og hendes børn, Viggo og Molly Johanne, har været på stranden sammen med Maries veninde, Anni Ringgaard, der også er musiker. ”Når man om formiddagen kan bade med de samme mennesker, som om aftenen er ens publikum, så giver det altså en særlig, nær koncertstemning. En landsbystemning, kan man næsten sige. Nærheden til publikum gør også, at ens privatliv og arbejdsliv flyder sammen – man får mod til at blotte sig noget mere,” forklarer Marie.

Med familien i favnen
Viggo på elleve og Molly Johanne på seks ser også ud til at trives godt på hotellet. De suser rundt i haven, klapper hestene og leger med den yngste generation Hanevolder, Gufs børnebørn, der bor lige om hjørnet og også er en del af familiehotellet. ”Børnene elsker at komme til Samsø. De elsker den storekoskulptur foran hotellet, og de elsker at komme med mig på arbejde. Jeg er enormt privilegeret, at det overhovedet kan lade sig gøre,” fortæller Marie.

Børnene har været med på hotellet, siden de gik med ble. ”Ja, jeg har både ammet i backstage-rummet og set mine børn sove blandt publikum under en koncert. Nu er de ved at være så store, at vi kan opleve hotellet, musikken og Samsø på en anden måde. Hvert år udvider vi vores must-do’s og mustsee’s med nye traditioner,” forklarer Marie, der selvsamme aften tager Molly Johanne med på scenen, hvor hun synger ”kor” på en sang til stor begejstring for publikum.

”Samsø og Rockhotellet er også sådan et sted, hvor nye musikalske møder opstår. Man løber tit på kolleger og mange bruger hotellet til at øve op til en indspilning eller turné. Det er et godt sted at prøve noget nyt af, fordi det føles rart og trygt, bl.a. fordi publikum er vant til, at det spontane kan opstå,” forklarer Marie.

Surprise!
”Vi mødes til informationsmøde i haven kl. 14”. Det var, hvad Maries og Anders’ familie fik besked på, da de indlogerede sig på Rockhotellet en sommerdag i 2009. Flere ville egentligt hellere til Ballen og spise is, andre ville bade, men det lykkedes at samle alle 21 børn og voksne til det, der viste sig at være alt andet end et informationsmøde.

Marie og Anders var på Samsø for at givekoncert, og de havde arrangeret det sådan, at hele familien kunne komme med et par dage. ”Da alle var samlet i haven, kom Anders og jeg ud i vores pæne tøj. Familien måbede, da de fandt ud af, at det i virkeligheden var et bryllup – vores bryllup – de var samlet til,” fortæller Marie med et smil.

”Vi havde på det tidspunkt lige købt et hus, og vores advokat blev ved med at sige ’gift jer’, ’gift jer’, ’gift jer’! Så vores drøm om et kæmpestort bryllup blev grundigt tacklet af en bolig og en insisterende advokat,” griner Marie.

Fordi det hele gik lidt hu-hej, havde Marie og Anders aftalt med hotellet, ”at de bare skulle gøre det, de plejede at gøre til bryllupper,” som Marie forklarer. ”Så for os var det også enstor overraskelse, da vi i haven blev mødt af Guf, der stod klarmed kage, champagne og en flot æresport. Borgmesteren, derforestod vielsen, medbragte brudebuketten”.

Gæsterne fik nu travlt med at finde deres festligste tøj frem til aftenens middag, der blev serveret på hotellet. Menuen bestod af fisk, dyreryg og hjemmelavet is, men heller ikke det vidste brudeparret på forhånd. ”I det hele taget var brylluppet hyggeligt og nede på jorden, men også fantastisk festligt og stemningsfuldt med improviserede taler og guitarspil i haven,” fortæller Marie.

I år kan Marie og Anders fejre tyve år som kærester og ti år som spillekone og spillemand, og mon ikke vejen falder forbi Samsø nok engang..?

MARIE FRANK
• Marie Frank debuterede i 1999 med albummet ”Ancient Pleasures”, for hvilken hun bl.a. modtog fire Grammy-priser.
• Marie har udgivet seks album og har et syvende på vej, der udkommer i slutningen af 2019.
• I år spiller Marie jubilæumskoncerter i anledning af 20-året for udgivelsen af ”Ancient Pleasures”.
• Marie giver bl.a. koncert på Brundby Rockhotel i løbet af sommeren 2019. Se programmet på hotellets hjemmeside.
• Maries mand, Anders Pedersen, er også musiker og spiller tit koncerter sammen med Marie. Anders er også med i orkestret PowerSolo og har sit eget band, The DeSoto Caucus.

Senest opdateret: 16/08/2019 10:44