De voksnes Samsø, Grupperejser og lejrskole, Livet på Samsø

Verdensperspektiv i øjenhøjde

De kom rejsende helt fra Rusland og Canada, fra Taiwan og Spanien, ja, endda fra Australien og Brasilien. I alt 40 forhandlere fra 30 forskellige lande var samlet, da den samske virksomhed ExamVision holdt internationalt forhandlertræf.

ExamVision er en prisvindende producent af lupbriller til tandlæger, kirurger samt dyrlæger. Virksomheden blev etableret i en brilleforretning i Tranebjerg i 2001, og er fortsat beliggende og fast forankret på Samsø, hvor tæt på 35 medarbejdere er beskæftiget. Alle ExamVisions produkter er designet og håndlavet på Samsø, og tilhørsforholdet til øen er en vigtig del af virksomhedens identitet, fastslår en af grundlæggerne, Kim Jensen, der i dag er CEO: ”Når vores medarbejdere møder folk rundt om i verden, fortæller de gerne, at virksomheden ligger på en lille ø i Danmark. Vi værdisætter os op ad Samsø, og bruger indirekte øen som et kvalitetsstempel, så Samsø er en afgørende del af vores DNA og vil helt sikkert også være det fremadrettet”.

En kuffert fuld af faglighed
Derfor var det også oplagt, at forhandlertræffet, der afholdes hvert andet år, skulle finde sted på Samsø. Forhandlerne blev hentet i København, og så stod den på to højintensive dage i smuk septembersol. ”Forhandlerne tager gerne rejsen hertil, fordi de ved, at de kommer hjem med masser af fagligt input og god erfaringsudveksling med deres kolleger, som de jo ikke ser hver dag. Og så er vi også mægtig gode til at grine og feste sammen,” fortæller Kim.

Dagene startede tidligt og sluttede sent og bød på alt fra cocktails på stranden i Ballen til InnovationLab i firmadomicilet i Tranbjerg. ”På Samsø har vi en vældig palette af muligheder i forhold til at give sådan et arrangement som vores værdi – både socialt og fagligt – og det er noget, deltagerne bemærker. Hele logistikken fungerer, og de lokale aktører, vi har samarbejdet med, har været professionelle og klar til at gå lige et skridt ekstra,” forklarer Kim, og fremhæver et af de indslag, som gjorde indtryk.

Tjener, der er en flue i min suppe
”Under frokosten på Ballen Badehotel blev vores forhandlere udsat for ganske uforskammet behandling af hotellets tjenere. En af dem gik rundt iført sit eget tøj, talte i mobiltelefon og viste private billeder til selskabet. En anden var arrogant og havde ingen interesse i at svare på spørgsmål om maden. Det hele var selvfølgelig aftalt og iscenesat på forhånd for at give en demonstration i, hvordan elendig service og ligegyldighed virker på modtageren. Det gav et godt grundlag for den efterfølgende workshop om kundeoplevelse,” fortæller Kim.

Efter nogle sjove, intense og inspirerende dage blev forhandlerne sendt retur til København og videre ud i alle verdenshjørner – masser af oplevelser rigere – og ”det er helt sikkert ikke sidste gang, at Samsø lægger jord og strand til vores internationale forhandlermøder,” forsikrer Kim.

ExamVision
• ExamVision har modtaget fire Red Dot Design Awards for samspillet mellem sublim teknik og æstetisk fokus.
• ExamVision har også fået Børsens Gazelle-pris i 2007, 2008, 2009, 2011.
• Det tager ca. fem uger at lave en lupbrille fra første opmåling til sidste tilpasning.
• Læs mere på www.examvision.com

Senest opdateret: 26/08/2020 11:00