Naturoplevelser

Kærlighed ombord

Den turkisblå båd glider smukt gennem det blikstille vand, alt imens solen er på vej ned i horisonten. Langsomt bevæger båden sig ind i havnebassinet. Om bord gør det tyske kærestepar, Henri Holste og Franziska Wahl, sig klar til at lægge til kaj, og faktisk er det slet ikke første gang, den tyske båd besøger hverken Samsø eller Mårup Havn.

At båden overhovedet har kunnet klare turen til Samsø, er lidt af en succeshistorie i sig selv. Da Henri købte båden for lidt over 12 år siden, var den et vrag, og de første fire år gik med at restaurere. ”De ældre mænd i sejlklubben sagde, at det aldrig ville lykkes mig at få gjort båden i stand, men jeg lærte en masse i processen,” fortæller Henri med et stolt smil. Og det lykkedes da også at få båden i vandet og sejle. I hvert fald for en kort stund. En skæbnesvanger regnvejrsdag begyndte det at regne ind i båden, og selvom løsningen i første omgang blev at tape en masse småhuller til, så var det nødvendigt at genoptage restaureringen. ”Jeg renoverede båden, indtil jeg ikke havde flere penge,” forklarer Henri lidt opgivende og tilføjer: ”For at have råd til at beholde båden, måtte jeg sælge halvdelen, så nu er vi to ejere, der deles om båden”.

Delebåd og danske farvande
Den turkise båd har i et par år været i god nok stand til at kunne sejle. I starten blev parret i de tyske farvande, men sidste år fik de lyst til at begive sig længere nordpå, hvilket resulterede i en øhopferie rundt i det danske farvand. Her lagde de vejen forbi Ballen Havn og havde deres første møde med Samsø.

Med de længere sejlture har deleordningen af båden vist sig at være særdeles fordelagtig. Bådens anden ejer har brugt to uger på at sejle båden til Fredericia, hvor Henri så overtog roret for selv at sejle rundt i Danmark i 14 dages tid. Under Henris solotogt lagde han vejen forbi Mårup Havn første gang, og han blev så vild med havnen, at han, efter at have hentet kæresten Franziska i Aarhus, besluttede at komme til Mårup endnu engang, inden de bruger de næste to uger på at sejle båden hjem til Kiel.

”Mårup Havn er omgivet af en fantastisk smuk natur, og man kan let hoppe op på skateboardet og tage ud på eventyr. Samtidig er her heller ikke overfyldt i havnen, så her er en dejlig ro,” fortæller Henri, og fortsætter med at rose restauranten i havnen, som han har gæstet flere gange. Franziska, som netop er ankommet til Mårup Havn for første gang, glæder sig meget til at opleve denne del af Samsø, og finder parrets skateboards frem, så de kan nå ud på tur i det nordsamske landskab, inden solen går helt ned. De næste par dage har parret planer om at besøge både Nordby og Bakkerne, og måske et, for Henri, gensyn med Kanhave Kanalen, som Franziska endnu ikke har set.

Uendelighedsprojektet
Selvom den turkise drømmebåd hverken tager vand ind fra neden eller oven længere, så er Henri også godt klart over, at en båd aldrig er helt færdig. ”Jeg er stadig 20-30% fra, hvordan jeg drømmer om, båden skal se ud. Der er stadig meget, der kan forbedres,” griner Henri imens hans kigger hen på Franziska, der tilføjer: ”det er en slidt båd, vi har, men vi prøver at få den til at se godt ud.” Og med de ord begiver parret sig afsted på deres skateboard for at nyde hinanden og Samsø.

Senest opdateret: 19/06/2024 23:30