Grupperejser og lejrskole

Forårskåde hestekræfter på Samsø

Der var godt med motorbrøl og blafrende hår i vinden, da 71 fede Corvetter fra hele Danmark var til forårsmønstring på Samsø.

Med mere end 700 medlemmer er Club Corvette Denmark en af landets største bilklubber, og hvert år er der tradition for både et forårs- og et efterårstræf i hver side af landet. I år var de samlet på Samsø – lige i midten af det hele, og det er netop en af styrkerne ved dette forårstræf, fastslår Gert Holdt Andersen, der er formand for klubben: ”Samsø er på mange måder et optimalt sted at holde træf, da det appellerer til medlemmer fra både øst og vest. Samtidig er der nogle rigtig spændende muligheder for både overnatning og arrangementer på øen”.

Den lille arrangørgruppe, der forud for træffet havde været på researchtur til øen, havde forventet mellem 20 og 30 deltagende biler, så de var både glade og overraskede, da deltagertallet endte med at blive over dobbelt så højt. ”Så stor en gruppe kræver selvfølgelig noget koordinering, for vi fylder jo en del, når vi sådan kører rundt,” forklarer Gert.

Rent praktisk betød det, at bilerne blev delt op i mindre grupper, som så kørte sammen ud til de steder, der skulle besøges, for så til slut at samles på havnen i Ballen, hvor klubmedlemmerne, samsinger og feriegæster kunne betragte og få sig en snak om de mange flotte amerikanerbiler.

Gert selv faldt pladask for en C3-model for seks år siden, og han har, ligesom klubbens andre medlemmer, intet imod at dele ud af viden og begejstring for bilen: ”Det er jo rigtige sportsvogne fra USA. Sådan nogle med ordentlige motorer, og så er de bygget af glasfiber, så de ruster ikke. Mærket er helt sikkert på vej frem i Danmark, nok også hjulpet på vej af racerkøreren Jan Magnussen, der kører i Corvette”.

Også samsingerne har Gert en flok roser til: ”Det har simpelthen været så fint at planlægge træffet. Vi har fået indkvarteret alle i og omkring Ballen, så vi nemt kan mødes til fælles aktiviteter, middage og fest. Og så er samsingerne nogle ordentlige folk, der ikke piller ved bilerne. Det kan sådan nogle pylrede biltosser rigtig godt lide,” slutter Gert.

Senest opdateret: 12/08/2020 12:23