Livet på Samsø, Om Samsø, På efterskole

På jagt efter de store oplevelser

Valgfaget jagt er en af topscorerne, når eleverne på Samsø Efterskole skal vælge imellem imponerende 40 forskellige valgfag at krydre skoleskemaet med

 
En orange lerdue suser afsted. Den har kurs mod Kattegat, men så langt når den aldrig. Et skud lyder, og et splitsekund efter er duen skudt i småstykker. I alt seks lerduer er ramt, og efterskoleeleven bag geværet har bestået haglskydeprøven.

Jagt og skydning er to af de mest populære valgfag på Samsø Efterskole, og skydeprøven er for mange af eleverne kronen på værket. Et bestået jagtfag udløser kun et jagttegn, imens en bestået skydeprøve giver ”license to kill”.

Venter på et drab
Frederik Jønsson og Frederik Larsen er to af de elever, der har haft jagt som valgfag på Samsø Efterskole. Skydeprøven bestod de på skolen i efteråret, og de ser begge tilbage på et forløb, der fuldt ud har levet op til deres forventninger. Det er især mødet med naturens dyr, der tæller tungt på tilfredshedsbarometeret: ”Det fedeste er at være på jagt – og det allerstørste er at skyde et stykke vildt,” fortæller Frederik Jønsson.

Frederik Larsen supplerer: ”Man står der og venter og venter, og så – lige pludselig sker der noget. Det giver virkelig et rush. Jeg kan huske, at jeg stod og rystede længe efter, jeg havde skud mit først vildt”.

Samsø Efterskole vægter sikkerheden højt, og der skal være styr på alle sikkerhedsrutiner. Så i første omgang er det en bog frem for et gevær, eleverne får stukket i hånden, når de starter på jagtundervisningen. Først er der en masse teori, der skal styr på. Sikkerhed, biologi, lovgivning og jagt- og vildtformidling kommer nemlig før selve jagten.

Fedt år

De to gange Frederik er begge blevet tiltrukket af de actionprægede valgfag, Samsø Efterskole tilbyder. Ud over jagt har der blandt andet stået flyvning, dykning og windsurfing på skemaet, og de ser begge tilbage på et godt skoleår: ”Det har været fedt at lære alt det jagtmæssige, men det har også været fedt med det sociale. Jeg har udviklet mig meget, når jeg tænker tilbage på første skoledag, hvor man stod der og ingen kendte hinanden,” siger Frederik Jønsson.

”Ja, man gider ikke rigtig, at det slutter. Det har virkelig været fedt at gå på efterskolen,” slutter Frederik Larsen.

SAMSØ EFTERSKOLE
Tilbyder 40 valgfag inden for kategorierne ”til lands, til vands og i luften.” Jagt er et af de mest populære fag – også blandt piger. Derudover ligger fag som dykning, sejlads, flyvning og ridning også højt på hitlisten. Er man mere til kreative fag, kan man også vælge eksempelvis drama eller kreativt håndarbejde.

Senest opdateret: 01/05/2019 15:52