De voksnes Samsø, Turistinformation

Hytter på Samsø

Hvorfor ikke tilbringe ferien på Samsø i en dejlig hytte, hvor du kan komme helt tæt på familien? En hytte er lidt som at leje et lille sommerhus, og de fleste hytter har både køkken, bad og toilet.

To af øens campingpladser udlejer velindrettede hytter – flere med eget køkken og bad. Begge campingpladser ligger ud til vandet. Du kan også vælge at holde økologisk hytteferie, lige midt i et økologisk landbrug, eller leje af en af de andre hytter hos private udlejere.

På denne hjemmeside har vi samlet mulighederne for at bo i hytte på Samsø.

Find en hytte på Samsø her

Under de enkelte steder kan du læse meget mere om de forskellige hytter, se billeder, priser og meget mere.

Kontakt de enkelte hytter, for at booke din overnatning på Samsø. Der er link videre til de forskellige hytters hjemmesider, hvor du hos mange kan bestille din overnatning online.

Vi gør opmærksom på, at du ikke kan booke din overnatning på Samsø igennem VisitSamsø.


høgenhaugVelkommen i hytten

For seks år siden, da familien Høgenhaug første gang lejede to hytter på Sælvigbugtens Camping, var børnene stadig børn. I dag er de blevet til unge mennesker, men glæden ved familieferie i hytten er større end nogensinde.

De unges valg
Isabella, Josefine, Anne-Sofie, Mads, Carl og Jacob sidder og nyder formiddagssolen på hyttens tilhørende terrasse, og er godt tilfredse med, at de også i år fik lov at vælge, hvortil ferien skulle gå. ”Det er ungerne, der bestemmer, og nu har de seks år i træk valgt de samme to hytter på den samme campingplads,” fortæller Lone – en af de tre voksne i selskabet. De seks unge mennesker ser ikke hinanden til hverdag, og har derfor stor trang til at være sammen på en afslappende måde, når de er på ferie: ”Her har vi tid til at få snakket og bare hænge ud. Vi kigger på stjerner, spiller guitar og synger, spiller spil, ser film, cykler og bader,” fortæller Isabella og Josefine.

Faste traditioner
Høgenhaugerne har en del faste programpunkter, når de er på Samsø. De skal blandt andet altid en tur op på bakken Lille Vorbjerg, der ligger lige op ad campingpladsen. Her indtages aftenkaffen i skæret fra solnedgangen. I det hele taget synes familien, at campingpladsen er ideel; hytterne er gode, der er kun et par hundrede meter til havet, man kan spille minigolf og møde andre mennesker, hvis man har lyst til det.

Tid til avisen familie
I en anden hytte nyder Christina og Henrik en sen morgenmad, mens deres fire sammenbragte børn og en kammerat leger tæt derved. De er på campingpladsen for andet år i træk, og holder meget af de muligheder, denne ferieform giver dem: ”Børnene har det sjovt med at lege med hinanden og de andre børn på pladsen. Det er trygt for dem og for os. Her har vi mulighed for at være sammen som familie, men også indgå i det fællesskab, der er på en campingplads. Og ja, så nyder vi voksne, at der er ro til at læse avisen, mens børnene suser rundt.”

Senest opdateret: 16/02/2022 11:53