Grupperejser og lejrskole

Når firmaet skal forkæles

For bare et par år siden stod der oftest ”Marokko”, ”Island” eller ”Sardinien” på kuffertmærkerne, når Jesper Ravn og hans kolleger hos Corporate Travel & Events sendte virksomheder på firmarejser. Men flere og flere har fået øjnene op for Danmarks herligheder, og Samsø er en af favoritterne.

Koordineringskabalen
Corporate Travel & Events har gennem årene sendt titusindvis af folk afsted på firmarejser, konferencer og teambuilding. ”Vi tager os god tid til at spore os ind på kundens lyster og behov. Det starter typisk med at få afklaret logistikken – hvor mange, hvornår, rejsetid, overnatningsbehov og sådan noget. Og så bevæger vi os videre til mulige aktiviteter, fagligt indhold, mad og fest,” forklarer medejer og medstifter, Jesper Ravn.

En af grundene til, at Jesper og hans kolleger har valgt Samsø er, at der er muligheder. ”Der er et stort udbud af både oplevelser, forplejning, overnatning og anden service. Der er masser af fed natur, som vi flittigt bruger, og så er Samsø et cool sted, som folk gerne vil besøge. Placeringen midt i landet gør det også nemt for sådan nogen som os at få logistikken til at gå op. Firmaer, der har afdelinger fordelt i både øst og vest, kan tage færgen fra både Jylland og Sjælland, og det er virkelig en styrke,” forklarer Jesper.

Rummelige rammer
Blandt de mange kunder er et stort reklame- og kommunikationsbureau fra København. ”De første mange år tog vi bureauet til eksotiske destinationer, men de seneste år har haft dem i bl.a. Sverige, Nordtyskland og nu på Samsø. De er åbne over for alt muligt, og det er fedt,” fortæller Jesper.

Gruppen tæller over 100 personer, og det kræver plads og gode rammer. ”Vi har base i Ballen, hvor der er nogle fantastiske faciliteter. Det er svært at rumme en så stor gruppe samlet på et enkelt overnatningssted på Samsø, men når vi kombinerer flere steder, kan det godt lade sig gøre. Ballen Badehotel har nogle flotte, store lokaler, hvor vi kan være til både det faglige og det sociale indhold, og så har de styr på alt omkring værelser og mad,” forklarer Jesper.

I tillæg til badehotellets rammer er Ballen Borgerforenings plads omdannet til en hyggelig camp med bålsteder, store telte, volleyball-baner og meget mere, fortæller Jesper: ”Pladsen bruger vi som chill-outzone, hvor deltagerne kan hænge ud, spille fodbold og få sig en god kop kaffe fra kaffevognen. Fredag aften får vi leveret mad fra badehotellet, som vi spiser i teltene”. 

Lokale helte
Kaffevognen er blot et af de lokale indslag, der er med til at gøre turen mulig og sjov for både arrangører og deltagere. ”Siden allerførste gang, vi lavede et arrangement på Samsø, har vi fået en oplevelse af, at næsten alt kan lade sig gøre. Vi har fået et stort netværk på øen, der hjælper med at skaffe de mest umulige ting og aftaler. Det er f.eks. ret smart at kende nogen med en rendegraver og en traktor, når man skal etablere lejr for 600 mand, og da vi skulle bruge en kaffevogn til denne gruppe, var det en frisk restauratør fra Tranebjerg, der hjalp med det,” forklarer Jesper.

Også de samske producenter har en stor stjerne hos Corporate Travel & Events, fastslår Jesper: ”Vi gør meget ud af at bruge lokale leverandører til alt det, vi overhovedet kan. På Samsø er der så mange gode sager, som vi gerne vil præsentere for vores gæster. Selvfølgelig fordi det er lokalt, men særligt fordi det er høj, høj kvalitet. Maden får vi fra lokale avlere og lokale kokke. Vi køber saft og andet fra Samsø Bær, og til denne gruppe har vi fået lavet særlige ginflasker hos Sams Island Distillery med bureauets logo på etiketterne”.

Ingen firmatur uden fest
Og for denne gruppes vedkommende er det en ordentlig en af slagsen. ”På turens sidste aften mødes vi på Restaurant Dokken i Ballen. Efter middagen er der fest med hiphopgruppen Specktors og efterfølgende en DJ. Gutterne på Dokken har vi før arbejdet sammen med, og de kører altid efter mantraet ’det kan sagtens lade sig gøre’. Det er fantastisk at arbejde med sådan nogen,” slutter Jesper.

Info

  • På Samsø er der over 1.800 sengepladser fordelt på hoteller, B&B’s, feriecentre mv. Alene i Ballen er der over 500 sengepladser.
  • Der er gode møde- og festfaciliteter på flere af hotellerne, og øens kokke er altid klar på at hjælpe med mad og drikke.

Senest opdateret: 22/05/2024 15:35