De voksnes Samsø, Grupperejser og lejrskole, Guider og busture

Guider på Samsø

På Samsø møder du uddannede guider
Busgruppen på Samsø har i fællesskab sammensat og afholdt et længere uddannelsesforløb, der sikrer, at de lokale guider, som henvises af busgruppen, alle kan give den bedste formidling af Samsø. Samtidig sørger guiderne for, at programmet nås, og at passagererne får en god og venlig behandling.

Guidekorpset består af samsinger, der alle har et bredt indblik i øens historie, landbrug, befolkning og udvikling. Mange af guiderne har tillige stor specialviden, så spørg endelig, hvis du har særlige ønsker til fagligt indhold.

Se inspiration til 1-dags tur på Samsø

For bestilling af guide
Kontakt Samsø Busgruppe på tlf.: 7022 8305 eller karlhenriksamso@gmail.com

Priser
En guide koster kr. 200,-  pr. påbegyndt time. Oveni denne pris kommer et administrationsgebyr på kr. 100,- + moms.


Samsøs guider

Signe Marie

Jeg er født og vokset op i Sønderjylland.
Er uddannet skibsbygger og har arbejdet som smed i mange år.
Flyttede til Samsø for mere end 20 år, og har her arbejdet med IT, sundhed, undervisning og vejledning.
Jeg har 3 børn, heraf er den yngste født herovre. De er nu alle voksne, og jeg er selv blevet pensioneret.

Jeg guider gerne på cykel og til fods og også i privatbil.

Sprog: Jeg kan ud over dansk også guide på engelsk og tysk. Jeg taler også fransk og spansk til husbehov, men ikke godt nok til at kunne guide på disse sprog. Til gengæld forstår jeg norsk og svensk og kan nok guide for nordmænd og svenskere, så de kan forstå mig.
Særlige interesseområder: Jeg kan guide generelt på Samsø, men har en særlig interesse for: Økologi, permakultur, energiøen, Samsøs historie og lokalhistorie, kulturlandskabet og naturen, kunstnerne på Samsø både før og nu, Brattingsborg Gods og Skov


Karl-Henrik

Med udgangspunkt som folkeskolelærer (dansk og tysk) – og senere hen selvstændig erhvervsdrivende har jeg siden 1999 boet på Samsø. Det var et tilfælde, jeg havnede på Samsø – og slet ikke meningen, det skulle ende sådan. Den første gang, jeg som voksen kom til Samsø, var ifm. et kortvarigt besøg en mørk, meget regn- og stormfuld fredag aften i oktober. Da jeg skulle hjem igen næste morgen, tænkte jeg: Her kommer du aldrig mere. Men sådan skulle det ikke gå.

Samsø har sneget sig ind af bagdøren. Jeg er blevet godt og gammeldags forelsket i øen, der har så meget inden for historie, kultur og samfund at byde på. Samtidig har Samsø formået at følge med tiden, så det fra at være et traditionelt landbrugssamfund i dag fremstår som et moderne samfund – bl.a. med en af landets højeste vækstrater inden for turisme. Midt i denne udvikling er der bevaret en helt egenartig integritet og kultur – en kultur, der har har dybe historiske rødder – og som ofte kan ses i sammenhæng med både nationale og internationale begivenheder.

Det er noget af dette, jeg ønsker at formidle til gæster på Samsø – og hvem ved, måske falder de ligeså pladask som mig, så de ikke kan lade være med at komme igen:-)

Sprog: Dansk, tysk og engelsk
Særlige interesseområder: Erhvervsliv, samfundsudvikling, kultur


Anne
Jeg har boet på Samsø siden 1979 og har haft et dejligt familie- og arbejdsliv. Jeg er stadig lidt aktiv som fysioterapeut.

Samsø er for mig noget helt særligt. Smukt, aktivt, alsidigt – et skønt sted at leve. Derfor vil jeg gerne give mine gode oplevelser videre og fortælle den gode historie om vores ø. Det er skønt at møde nye mennesker, og det er vi gode til på vores ø.

Sprog: Dansk, engelsk, tysk, fransk.
Særlige interesseområder: Mad og fødevarer, Samsøs historie


 

John

Mine kompetencer som guide er følgende

1) Viser gerne filmen “Samsø blev skabt gennem 2 istider” 7 min.
2) Rundvisning på Samsø Museum, hvis det ønskes.
3) Kender og fortæller kort om samsingernes “dagligdag” fra 1960 til i dag.
4) Kan være “døråbner”, hvis man ønsker et særligt virksomhedsbesøg.
5) Viser og fortæller om det nuværende “landskab”, som det nu ligger der.
6) Kan og kender Samsø erhvervs- og kommunalhistorie fra de sidste 50 år.
7) Har været guide for turistbusser på Samsø siden 2002


Jørn Samsø

Ja, det hedder jeg, og det indikerer, at jeg har rødder på Samsø. Min farmor var samsing, men flyttede til København som ung. I 1965 købte min familie sommerhus på øen, hvorefter jeg har holdt alle mine ferier her. Som dreng cyklede jeg hele øen rundt med min farmor, som fortalte mig en masse om øen, dens historie og min familie. I 2001 tog jeg springet og flyttede fast herover.

Senest opdateret: 26/08/2020 11:05