Mit Samsø, Natur & motion

Golfstjernen Iben Tinning er vild med golf på Samsø

Engang rejste Iben Tinning verden rundt og spillede golf som sit levebrød. Hun var en af de største stjerner på den europæiske golfscene og nød livet i rampelyset.

I dag lever Iben Tinning af at undervise i golf, være manager og kommentere golf på TV. I sit travle program prioriterer hun dog at komme til Samsø, både privat og arbejdsmæssigt. Hun er vild med øen, og især Samsø Golfklub har fået en helt særlig plads hos hende.

Den gode ø-stemning
Med over 6.000 gæster årligt er Samsø Golfklub ét af de store trækplastre for øens gæster, og den bæredygtige golfbane får meget positiv omtale. Klubben har i sæsonen to lokale deltids-trænere, Jesper Rasmussen og Mette Kramer. Derudover kommer der nogle gange om året gæstetrænere udefra med ny inspiration til klubbens medlemmer og gæster. En af dem er Iben Tinning, Danmarks bedste kvindelige golfspiller gennem tiden.

”Jeg kommer til Samsø mindst et par gange om året. Jeg kommer til øen, fordi jeg besøger min skønne veninde Mette og hendes familie. Ofte har jeg min familie med. Jeg elsker stemningen på Samsø. Folk er meget åbne og venlige, det er superhyggeligt at handle i de lokale butikker og boder med grøntsager og frugt. Og der er utroligt smukt på øen, gode restauranter og hyggelige cafeer.”

Huller ved havet
Iben Tinning har tidligere deltaget i professionelle turneringer på Samsø og har mange rosende ord om banen. ”Jeg synes, at banen har et godt layout, og den er altid i rigtig god stand. Hvis banen lå på Sjælland, tror jeg at det ville være en bane med høj belægning både af medlemmer og greenfeegæster. De skønne huller nede ved vandet vil jeg helt klart fremhæve som de smukkeste og sværeste huller på banen. Og så har klubben en herlig par-3 bane, som alle kan få noget ud af at spille!”

Efterskole med slag i

Men hvordan er det så at komme fra den daglige undervisning i Hørsholm til Samsø som gæstetræner? Hvad er helt særligt for Samsø Golfklub? ”Jeg elsker udfordringer og sagde straks ja til at være gæstelærer og håber bestemt, at det vil forsætte fremover. Medlemmerne har lige skullet se mig an som træner, og det er forståeligt. Men jeg synes da bestemt, at jeg har haft travle dage på Samsø, når jeg har givet undervisning. Jeg har også haft stor fornøjelse af at undervise klubbens juniorer samt efterskoleeleverne, hvor jeg har sparret med skolens lærere angående elevernes sving og formåen. Det kunne blive en interessant udvikling for fremtiden. Sammenholdet i klubben er noget særligt for Samsø. Man gør meget, for at holde hjulene i gang, der er mange frivillige, som er der for klubben og gerne vil sørge for at bevare klubben og banen i fremtiden.”

Aldrig perfekt

Til spørgsmålet om, hvad det bedste er ved golf generelt, slutter Iben Tinning med at sige: ”Det bedste ved golf er, at spillet er en konstant udfordring. Du kan aldrig blive perfekt til sporten og det driver de fleste, men kan også gøre, at man kan tabe lysten hvis det bliver for svært at lære. Du kan spille med alle uanset niveau. Man kan altid konkurrere mod hinanden, det er en rigtig familiesport.”

Fakta
• Til dagligt underviser Iben Tinning i Hørsholm Golfklub
• Hun har vundet seks gange på Ladies European Tour og spillet Solheim Cup fire gange
• Har en coach- og PGA-træneruddannelse
• Mor til Mads på 10 og gift med Lasse

Senest opdateret: 12/08/2020 14:02