På efterskole

Valgfrit vovemod på skoleskemaet

De mange forskellige valgfag er med til at sikre, at Samsø Efterskole hvert år fylder både klasselokaler og aktivitetssteder rundt omkring på øen med oplevelseslystne elever.

På stranden nord for Ballen Lystbådehavn har Emilie Lund fået krabbet sig ned i sin våddragt. Hun mangler bare den gule dykkerflaske på ryggen. – Så er hun klar til at hoppe i vandet sammen med de øvrige elever på dagens første dykkerhold.

”Jeg er vild med alle vand-ting, og jeg har brugt havet meget ved Sjællands Odde, hvor jeg bor. Derfor har jeg valgt at gå på efterskole på Samsø, så jeg både kunne gå til dykning og sejlads,” fortæller Emilie Lund. Emilie er ikke den eneste vandhund blandt Samsø Efterskoles 163 elever. Over 100 har meldt sig til valgfaget dykning, og dermed er det årets topscorer blandt efterskolens 38 valgfag.

Fartfyldte udfordringer
Alle elever skal vælge minimum seks valgfag, inden de starter skoleåret, og det er noget helt andet end dansk og matematik, der dukker op på listen over muligheder. Med fag som adventure race, jagt, windsurfing og flyvning er der masser af muligheder for at slippe den indre vovehals løs. Netop muligheden for at prøve sine pilotevner af, var en af grundene til, at Frederik Jønsson valgte et ophold på Samsø Efterskole. Undervisningen startede i en flysimulator på skolen, men senere på året rykkede undervisningen op i rigtige fly:

”Det var fantastisk!” udbryder Frederik med et smil, der næsten når helt op til begge øreflipper og ikke lader nogen tvivl tilbage om, at turen i cockpittet gjorde indtryk.

Kreative kager og noget for nørder
Med indeaktiviteter som konditor, kreativt håndarbejde og musik er der også noget for de elever, der ikke har brug for et dagligt adrenalinkick, og fag som ridning og golf giver også frisk luft uden en galopperende puls.

Fælles for alle fag er, at de har det med at holde eleverne godt beskæftiget på øen, af og til også når hverdag bliver til weekend. Så forældrene skal ikke forvente at se så meget til deres barn i løbet af året. Til gengæld vender eleverne hjem med bagagen fuld af oplevelser, når skoleåret er omme.

Læs mere om Samsø Efterskole her

Senest opdateret: 21/01/2019 09:19