Natur & motion

Start dit Ø-GOLF-eventyr på Samsø

Sammen med fire andre ø-golfklubber arrangerer Samsø Golfklub turneringen Ø-GOLF, som inviterer golfspillere rundt på fem øer – til havudsigt og unikke golfoplevelser.

Inspiration til øhop
I 2021 søsatte de fem golfbaner på Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø et nyt initiativ, Ø-GOLF – en turnering, der går på tværs af de fem øer. Mette Kramer er bestyrelsesmedlem og træner i Samsø Golfklub og var med til at starte Ø-GOLF. ”Vi startede samarbejdet omkring Ø-GOLF for at skabe en synergieffekt mellem de fem ø-golfbaner og gøre vores gæster opmærksom på, at der også er store golfoplevelser at hente på de andre øer,” fortæller Mette.

”Vores gæster synes, at idéen er sjov, og mange bliver inspireret til at rejse videre på øhop,” istemmer Pia Elkhøj Bundgaard fra Samsø Golfklub, som har mødt mange af Ø-GOLF-spillerne. ”Vi havde bl.a. besøg af et ældre, engelsk par, som deltog i Ø-GOLF – Samsø var deres tredje ø. Mens de var her, udnyttede de muligheden for også at opleve resten af øen. De havde bl.a. været på rundvisning i Ørby Kirke og var vildt begejstrede for vores supermarkeder! På den måde kan Ø-GOLF være med til, at flere opdager vores øers mangfoldighed ogmange attraktioner.”

Fem unikke golfbaner
De fem øer byder på golfbaner med hver deres særpræg, og det er noget, der vækker nysgerrigheden! ”Mange spillere vil gerne afprøve forskellige golfbaner, og det taler Ø-GOLF-turneringen lige ind i! Banerne har jo nogle fællestræk, idet vi har god plads, skøn natur og havudsigt, men der er også store forskelle på de fem baner,” fortæller Pia. Således vil en tur rundt på øerne bl.a. byde på de langelandske hatbakker, Danmarks ældste golfbane på Fanø og Samsøs sprøjtefrie bane, og man kan glæde sig til huller spillet både i skov, i kuperet terræn og ved strandkanten. 

Deltag nemt i Ø-GOLF
Deltagelse i turneringen er ganske enkel. Tag en Ø-GOLF-flyer i golfklubbens reception, og få et stempel, når du har spillet en af de fem ø-baner. Når du har fået mindst tre stempler, modtager du en præmie og deltager i lodtrækningen om et golfophold.
Ø-GOLF- turneringen kan spilles i dit helt eget tempo – du kan tage på et samlet øhop eller du kan sprede besøgene ud over hele året. Hermed er turneringen også oplagt at deltage i for de mange sejlere, som besøger øerne, fortæller Pia: ”Vi har rigtig mange lystsejlere, som tager en tur på Samsø Golfbane. De skal selvfølgelig have Ø-GOLF-flyeren med, så de kan deltage i turneringen, hvis vind og vejr fører dem videre til nogle af de andre øer.”

Samsø Golfklub

  • Ø-GOLF er en turnering på fem danske øer.
  • Besøger du tre af ø-golfbanerne i 2023, modtager du et sæt specialtrykte golfbolde og deltager i lodtrækningen om et golfophold på enten Læsø eller Fanø.
  • Ø-GOLF er en del af samarbejdet Øhigh5, der er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Læs mere på oehigh5.dk.
  • Samsø Golfklub ligger på Samsøs østkyst. De 18 huller er smukt placeret i landskabet med udsigt til Besser Kirke mod vest og havet mod øst.

Senest opdateret: 21/05/2024 16:10