Energi Ø

Energirigtige kartofler

Samsø Grønt investerer i grøn energi

Den moderne produktionsvirksomhed Samsø Grønt, der håndterer størsteparten af øens eftertragtede kartofler, investerede i 2013 omkring 1 million kroner i et stort solcelleanlæg. Anlægget, der er energiøens største privatejede, skal levere op mod 50 procent af virksomhedens elforbrug.

Højteknologi sikrer kvalitet

Hver forsommer fyldes Samsø Grønts store pakkehal med de nye Samsøkartofler, der nænsomt håndteres af dygtige medarbejdere i samarbejde med højteknologiske robotter. Kartoflerne bliver sorteret, vasket og pakket, så de er klar til forbrugerne kort tid efter, de er taget op af jorden. Virksomheden har siden etableringen i 1988 haft fokus på kvalitet, innovation og bæredygtighed, hvorfor den nye investering i det store solcelleanlæg faldt helt naturligt for bestyrelsen, der kun skulle bruge to måneder fra beslutningen var taget, til anlægget var i drift

Økonomisk fornuft med respekt for miljøet

Samsø Grønt kan kun se fordele ved investeringen i solcelleanlægget: ”Vi er i mine øjne alle forpligtet til at gøre hvad vi kan for miljøet,” understreger direktør Hans Jørgen Buur, som samtidig håber, at såvel indkøbere som forbrugere tager godt imod det nye tiltag, der lægges ovenpå de andre bæredygtighedstiltag som vandreduktion, el-trucks og andet, som virksomheden allerede har implementeret.

I naturens rammer

Samsø Grønts haller ligger lige i udkanten af øens ”hovedstad”, Tranebjerg, og passeres hver dag af turister og fastboende. Det var derfor vigtigt, at solcellerne blev placeret på en måde, så de kunne indgå i de i forvejen naturskønne rammer, som omgiver virksomheden. ”Og det er sandelig lykkes,” fortæller Hans Jørgen.

Læs mere om Samsø Grønt her

Senest opdateret: 22/11/2021 15:46