Energi Ø

God energi til alle

Hvert år i oktober er firmaet Brdr. Stjerne i Besser vært for en energi- og boligmesse, hvor interesserede husejere kan kigge nærmere på de nyeste tiltag inden for energi­venlige løsninger til private boliger.

Det grønne hus har mange fordele
Der er mange gode grunde til at energirenovere sit hjem el­ler sit sommerhus. Du kan sandsynligvis spare en del på el- og varmeregningen, indeklimaet kan blive bedre, husets værdi kan forøges og samtidig gør du noget godt for miljøet. Men det kan være svært at overskue de mange forskellige muligheder inden for opvarmning, isolering og elektricitet.

På Energi- og boligmessen står leverandører og lokale hånd­værkere klar til at fortælle om alt fra smarte brændeovne, soldre­vet ventilation af sommerhuset, varmepumper, solcelleanlæg til taget og i det hele taget renovering af boligen. ”Det handler ikke kun om teknik, men også om økonomi, brugervenlighed, levetid, komfort og mange andre ting, når man skal vælge sine investe­ringer i energioptimerende løsninger. Det er afgørende, at folk bliver klædt godt på og føler sig trygge ved deres valg,” fastslår Ole Hemmingsen, der er direktør for Brdr. Stjerne og sammen med sin kompagnon Lars Jensen arrangerer messen.

Fjernstyring giver tryghed
De fleste husejere sætter pris på et tørt og lunt hus, og det er altid kedeligt at komme hjem efter en ferie eller tilbage til sit som­merhus og finde det hele koldt og småfugtigt. Men det er der en løsning på, forklarer Ole Hemmingsen: ”I dag findes der en del modeller inden for varmepumper, radiatortermostater og sågar brændeovne, der er intelligente. Via din computer eller smartpho­ne kan du kontrollere og overvåge varmen i dit hus, skrue op og ned i de enkelte rum og sørge for, at der er den rette temperatur, når du åbner hoveddøren. Også selv om dit hus er i Mårup, og du selv befinder dig på Mallorca. Det giver både tryghed, komfort og et sundere hus på kort og lang sigt”.

Æbler og elbiler
På energi- og boligmessen slås der også et slag for andre bæredygtighedstiltag end dem, der direkte vedrører boligen. ”Vi præsenterer altid et udvalg af elbiler, som gæsterne kan prøve. Det er vigtigt for os som virksomhed og for Samsø som vedvarende energi-ø, at vi fortsat fokuserer på de miljøforbedrende elementer, vi kan implementere i de private husholdninger. Vi skal alle løfte i flok,” lyder opfordringen fra Ole Hemmingsen.
På det helt nære og meget børnevenlige plan giver Energi- og boligmessen også mulighed for at presse egne, medbragte æbler til æblemost. ”Det er et populært indslag, som meget fint stemmer overens med vores ønske om at udnytte ressourcerne på bedste vis,” slutter Ole Hemmingsen.

Energi- og boligmesse
Næste Energi- og boligmesse afholdes den 14. – 15. oktober 2017. Der er gratis adgang til messen.
Alle – både samsinger, fritidssamsinger og feriegæster – er velkomne.
Læs mere om Brdr. Stjerne på www.brdrstjerne.dk

Senest opdateret: 04/08/2020 12:15