Bryllup på Samsø

Og vi festede til den lyse morgen

Der skal være styr på bordplaner og blomster, kjole, kirke og tusind andre ting, når man skal holde bryllup. Allernemmest er det selvfølgelig, hvis man arrangerer det hele i nabolaget, men nemmest er sjældent sjovest.

Tæt på langt væk hjemmefra
Festen, hyggen og samværet med venner og familie stod allerøverst på den huskeliste, som Christina Winther og Jacob Halle sammensatte, da de skulle planlægge deres bryllup. ”Vi ønskede en fest over flere dage, så vi kunne få tid til at være sammen med alle dem, vi til dagligt ikke ser så meget til. Vi ville også finde et sted, hvor vores gæster ikke bare sådan lige kunne tage hjem efter festen. Og så skulle omgivelserne selvfølgelig også være hyggelige, smukke og romantiske,” fortæller Christina.  Efter at have overvejet forskellige steder i udlandet, faldt valget på Samsø. ”Vi har egentlig ikke nogen særlig stor tilknytning til øen ud over nogle få ferieophold, men vi blev enige om, at det var et ret godt bud. Det er nemt at komme til fra alle sider af landet, der er smukt og masser af muligheder i form af overnatning, spisesteder og seværdigheder. Da min far ovenikøbet har en god kontakt til René på Ballen Badehotel, var beslutningen ikke så svær,” forklarer Jacob.

Lokalsupport
Christina og Jacob bor i Aarhus, hvor de har travlt med deres jobs som hhv. designer ved Bestseller og projektleder for håndboldstjernen Mikkel Hansens antimobningsprogram, MH24. Sammen har de sønnen, Magne, på halvandet år, ”så der er selvfølgelig tryk på i hverdagen, og vi gjorde det hellere ikke lettere for os selv at vælge en lokation, som ligger et stykke vej fra vores hjemmeadresse. Derfor var det helt suverænt at have et lokalkendt supportteam i form af Tinna og René på Badehotellet, der klarede mange af forberedelserne med bravur,” fastslår Christina.

Parret tog dog også selv et par gange til Samsø for at se nærmere på kirken, festsalen og alle de andre ting, mens mange detaljer kunne klares over mail og telefon. ”Der var også en mængde ting, som vi tog med hjemmefra. Enten fordi vi havde svært ved at skaffe det på Samsø eller fordi vi var mest trygge ved at bruge de muligheder, vi havde adgang til i vores nærhed,” fortæller Christina og nævner stylister som en af ”import” varerne.

Mellem venner
To dage før vielsen tog Christina, Jacob og Magne til Samsø. ”Vores bryllupsweekend startede allerede om torsdagen, hvor noget familie og et par nære venner stødte til. Dagen efter kom størstedelen af vores 100 gæster, som blev indkvarteret rundt omkring i Ballen. Det fungerede fantastisk at have Ballen som omdrejningspunkt, hvor alle kunne mødes på kryds og tværs, når de havde lyst, og samtidig havde mulighed for at trække sig tilbage,” forklarer Jacob. Da bryllupsinvitationen var sendt ud, ventede Christina og Jacob i spænding på reaktionerne. ”Vores venner og familie er spredt over hele landet, så det er efterhånden sjældent, at vi kan mødes, som vi gjorde før barn, job og alt det der. Heldigvis var vi ikke alene om at savne det, så tanken om en weekend på Samsø blev rigtig godt modtaget,” husker parret.

Da dagen oprandt
Lille Magne var klar i kirken lørdag. Det samme var bruden, gommen og alle gæsterne. ”Nordby Kirke var en smuk og højtidelig ramme for vielsen, og vores præst, Johannes Glenthøj, gjorde det mægtig godt. Landskabet omkring kirken og køreturen fra Ballen til Nordby og tilbage igen tilføjede et ekstra lag til skønheden,” fortæller Christina.

Efter ceremonien i kirken drog det nygifte par og hele følget til Ballen Badehotel. ”Den traditionelle fotoseance sprang vi over. Vi ville meget hellere være sammen med gæsterne, end tilbringe en time med en fotograf. Så vi gik om bord i bryllupskage og bobler i hotellets gårdhave i stedet,” forklarer Jacob.

Alt imens havde hotellets personale dækket fint op i ’Emil B’ – hotellets store festsal. Kl. 18.30 kunne selskabet sætte sig ved de store, runde borde og middagen blev serveret. ”Vi fik en lækker menu med alle de bedste råvarer fra Samsø. Ved midnatstid dansede vi brudevals. Eller noget i den stil! Det var ikke lige dér, vi havde lagt de fleste forberedelsestimer. Dansegulvet blev heldigvis indtaget straks efter, og DJ’en sørgede for, at gulvet ikke var øde før kl. fire om morgenen, hvor de sidste gæster tog hjem. Det var et brag af en fest,” mindes Jacob.

Hyggen fortsatte
Mens de voksne dansede til den lyse morgen, sov Magne og hans tre fætre og ene kusine trygt og godt i et hus lige om hjørnet. ”Vi havde et par barnepiger med, som kunne underholde og holde øje med børnene. På den måde kunne de være med til en del af dagen og aftenen og få fred og ro til at sove, mens vi voksne festede,” fortæller Christina.

Dagen efter, da alle have fået øjne oven på den lange nat, mødtes brudeparret og deres gæster til fælles morgenmad på hotellet. ”Det var hyggeligt at samles igen, så vi kunne snakke om de mange indtryk og festlige øjeblikke fra dagen før. Endnu en fordel ved et weekendbryllup, hvor man ikke spredes for alle vinde efter natmaden,” slutter Jacob

Fotograf: Lars Frederiksen/Frede_photography

Senest opdateret: 29/01/2021 09:02