Lokale råvarer – Samsøfortællinger, Lokale smagsoplevelser, Producenter

Samsø Syltefabrik

På Samsø Syltefabrik også kaldet Trolleborg i Permelille har man gennem snart 50 år puttet Samsø på glas. Sådan har man sørget for, at de gode danske syltevarer kan findes på hylderne i detailhandlen og i storkøkkensektoren.

Samsø Syltefabrik ejes af ErhvervsInvest og er den sidste tilbageværende danskejede fabrik, der producerer syltede produkter.

På fabrikken sylter man agurkesalat, drueagurker, asier, græskar, rødbeder og rødkål. Survarerne findes i stor udstrækning som både økologiske og konventionelle produkter samt produkter uden tilsat sukker. På fabrikken fremstilles der også kartofler på glas, marmelade, sennep og ketchup.

En stor del af Samsø Syltefabriks råvarer bliver dyrket på Samsø. Hvis dette ikke er muligt, hentes resten udenøs.

Gennem sæsonen, som starter i april og slutter i februar måned, sørger 40-60 ansatte for, at de danske køkkener får produkter af høj smagsmæssig kvalitet.

Produkterne fra Samsø er at finde i alle danske førende fødevarebutikker I nogen udstrækning er de dog ”forklædt” i kædernes egne mærker. Spørg i butikken, om det er varer fra Samsø, og tag den gode smag med hjem. Også efter ferien.

En stor del af de survarer, der bruges i de danske storkøkkener, fx i kantiner og restauranter bliver produceret på Samsø Syltefabrik.

Se en video om Samsøs rødkål her.

Senest opdateret: 21/11/2022 10:29