Grøntsagsfrikassé med Samsø kartofler, asparges og safran

En lækker ret med de skønne Samsø kartofler

Lav denne fantastiske grøntsagsfrikassé med Samsø kartofler, Samsø asparges og safran

Dette skal du bruge til 4 personer

  • 200 g. Samsø kartofler
  • 200 g. grønne asparges
  • 500 g. rensede rodfrugter efter egen smag og behag i fine tern
  • 8 dl. hønsebouillon
  • 1 g. safran
  • 50 g. smør
  • Salt og peber
  • Finthakket purløg
  • Portvin

Grøntsagsfrikasse-med-Samsø-kartofler-asparges-og-safran

Sauter alle Samsø kartofler og de andre rodfrugterne. Kom bouillon og safran over og lad det små-simre i ca. 15 minutter. Sigt rodfrugterne fra og pisk smør i og smag til med salt, peber og portvin. Umiddelbart før servering vendes de finthakkede purløg i.

Husk at du kan de fleste produkter til denne ret på Samsø og lavet på Samsø.
Vi opfordrer jer til at tage på en tur rundt til de mange grøntsagsboder som pryder øen. Årstidernes grøntsager finder vi på Samsø i bogstaveligste forstand lige uden for døren. så det er ingen sag og finde hvad man skal bruge her midt i Danmarks køkkenhave. Op på jernhesten og fyld cykelkurven med skønne sager fra de samske marker og haver. For os på Samsø er “fra jord til bord” ikke kun et begreb, men en del af vores dagligdag.

Et besøg i den skønne butik, “Smagen af øen” i den gamle købmandsgård i Ballen, er bestemt også et besøg værd. Her sælger Lars mange af Samsøs skønne specialiteter. Læs mere om butikken her.

Senest opdateret: 21. Jan. 2019 10:44

Vi bruger cookies

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter