Aspargesmayonnaise

Ingredienser:
3 stk hvide asparges
5 dl vindruekerneolie
2 pasteuriserede æggeblommer
1 stor tsk sennep
3-4 tsk sherryvinaigre
Salt og peber

Tilberedning:
Skyl og hak aspargesene med skræl meget fint. Olie og asparges kommes i en lille gryde og varmes op til 80 grader – varm i 5 minutter. Derefter sættes det på køl og trækker til dagen efter.

Sigt olien i en meget fin sigte, og den er klar til brug. I en skål kommes æggeblommer, sennep, sherryvinaigre samt salt og peber. Pisk det grundigt sammen og tilsæt derpå aspargesolie lidt efter lidt, mens der piskes konstant. Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan man godt hælde aspargesolien i lidt hurtigere.

Det er vigtigt, at æggene og aspargesolien har nogenlunde samme temperatur.
Hvis mayonnaisen virker tynd i det, må der tilsættes lidt mere aspargesolie.
Smag til med eddike, salt og peber.

Opskriften er venligst udlånt af Samsøkokken Henrik Anesen

Senest opdateret: 21. Jan. 2019 09:43

Vi bruger cookies

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter