Det Østjyske Øhav

Med mange øer og havne spredt ud over et forholdsvist lille område er Det Østjyske Øhav et ægte paradis for lystsejlere, der gerne vil have mange muligheder og høj fleksibilitet.

Det Østjyske Øhav består af:

Juelsminde Havn og Marina
Lystbådehavnen i Juelsminde er kåret til Årets Havn 2022, og den er blandt de bedste i Danmark. Lystbådehavnen er med mere end 10.000 gæstesejlere hver sommer en af de mest populære i landet, og derfor er havnens faciliteter selvfølgelig også helt i top. Lækre spisesteder med udeservering og spændende events er med til at skabe de særlige rammer, som alle bør opleve.
Læs mere her

Tunø Havn
Sæt kursen mod en af landets hyggeligste øer og nyd den skønne havnestemning på Tunø Havn. På havnen er der gode fællesarealer og alt, hvad du har brug for på sejlerferien. Her finder du også Tunø Røgeri, hvor du kan forsyne dig med friske røgvarer til frokosten. Umiddelbart nordøst for havnen ligger en flot sandstrand med gode bademuligheder. Den bilfri ø Tunø i Kattegat er en skøn og fredelig ferieø, hvor fred og ro er i højsædet.
Læs mere her 

Endelave Lystbådehavn
Kaninernes ø er et dejligt stop på sejlerferien i det Østjyske Øhav. På den hyggelige lystbådehavn er der god plads og alle de vigtigste faciliteter som fx slæbested, el, vaske- og tørrefaciliteter, grillplads, bad, legeplads m.m., så du er sikret de perfekte rammer. Endelave er en populær destination for gæstesejlere, som ønsker at opleve den særlige atmosfære, som hersker på Årets Ø 2020/21.
Læs mere her

Hjarnø Bådehavn
Lystbådehavnen på Hjarnø er ikke stor. Til gengæld emmer den af stemning. Ved broen er der mulighed for at sidde ved borde/bænkesæt og grille, mens børnene kan benytte krabbevæddeløbsbanen. Marinaen har faciliteter, der dækker de mest basale behov og i servicebygningen er der toiletter og bad. Ved havnen ligger en pølsevogn og i nærheden finder du også øens spisested, Café Den Gamle Smedie og på øens campingplads kan du købe de mest basale dagligvarer i kiosken.
Læs mere her

Ballen Lydebådehavn
Er Samsøs største og mest besøgte havn med ca. 9.200 gæsteanløb om året. Havnen har alle moderne faciliteter og er tillige en grøn havn, hvor det meste af elektriciteten kommer fra solceller og smarte batterier. I Ballen er der ikke mindre end ti spisesteder, en håndfuld overnatningssteder, adskillige små butikker og spændende aktiviteter for børn og voksne.
Læs mere her

Langøre Havn 
Ligger på den nordlige del af Samsø på østsiden i den fredede Stauns Fjord. Langøre er en naturhavn, der har været anvendt siden vikingetiden. Havnen har ca. 4.000 gæsteanløb årligt. Havnen bliver det meste af året brugt af de lokale bundgarnsfiskere til fiskeri i fjorden og kystnært fiskeri.
Læs mere her

Mårup Havn
Har ca. 2.500 gæsteanløb årligt og ligger tæt på naturen i det nordsamske område. Havnen ligger i det nordvestlige hjørne af Samsø. På havnen findes en café og sejlerstue. Havnen ligger ca. 2 km fra Mårup By, hvor der bl.a. findes en Dagli’Brugs.
Læs mere her

Kolby Kås
Er en lille vestvendt havn på syd-Samsø. Kolby Kås Havn byder på god udsigt og smukke solnedgange.
Læs mere her

Senest opdateret: 29/02/2024 14:30