SAMSØS BEDSTE KARTOFFELMAD ER AFLYST! Vi ses igen søndag d. 23. maj 2021
Konkurrencen “Samsøs bedste kartoffelmad”
bliver afholdt lørdag d. 16. maj 2020
Vi glæder os til at kunne byde kokke, dommere og publikum velkommen til den ottende udgave af “Samsøs bedste kartoffelmad”.
Glæd dig til en eftermiddag med hygge, underholdning, kogekunst og selvfølgelig masser af nye Samsøkartofler.
I konkurrencen dyster en række af øens restauranter om at lave den bedste kartoffelmad af Samsø kartofler, som bedømmes af et dygtigt dommerpanel
Samsk hygge
”Samsøs bedste kartoffelmad” er en konkurrence, der emmer af samsk hygge og samvær kombineret med kogekunst på højt niveau. Publikum kan frit forsyne sig fra det store tag-selv-bord, der bugner med nye kartofler, brød, sild, smør, mayonnaise og en række andre ingredienser, så de selv kan lave en kartoffelmad, som nydes ved langborde.
Sted og adgang
“Samsøs bedste kartoffelmad” finder sted lørdag d. 16. maj 2020 i Samsø Hallen, Marsk Stigsvej i Tranebjerg.
Billetsalg Der dækkes op til godt 420 spisende gæster i salen.
Heraf sættes 250 pladser til salg online.
Salget starter den 31. januar 2020 kl. 08.00.
Online billetsalg lukker torsdag d. 14. maj kl. 23.30 eller ved udsolgt.
Herefter er det kun muligt at købe billetter i døren ved arrangementet.
Der bliver løbende plads til nye gæster i salen, så kom endelig – også selv om du ikke har fået købt billet på forhånd.
Entrépriser
Forsalgsbilletter med pladsgaranti koster kr. 100,- inkl. stort tag-selv-bord og garanteret siddeplads, såfremt du kommer mellem 11.30 og 12.00.
Der er en særlig kø til dig, der har købt denne type billet.
På dagen sælges også billetter til kr. 100,- inkl. stort tag-selv-bord.
Disse billetter sælges, efterhånden som der bliver plads i salen. Altså er du ikke garanteret plads i salen, når du kommer.
Program for dagen
11.30: Dørene åbnes for publikum
12.15: Dommerkonkurrencen går i gang
12.30: Første deltagermad serveres for dommerne
14.30: Præmieoverrækkelse
15.00: Tak for i dag
Dommere og konferencier 2020
Paul Cunningham
Paul er køkkenchef på den 2-stjernede Michelin-restaurant Henne Kirkeby Kro. Tidligere har Paul været køkkenchef på bl.a. Søllerød Kro, Formel B og i sin egen restaurant i Tivoli, The Paul. Paul har udgivet mere end en håndfuld kogebøger og er flerdobbelt vinder af DM i Hotdog. Det er 7. gang, Paul er dommer ved ”Samsøs bedste kartoffelmad”.
Jesper Koch
Jesper kan pryde sit CV med adskillige priser bl.a.: Dobbelt vinder af årets kok, en 4. plads ved EM, en 7. plads ved ”Bocouse d’Or” og modtager af Det Gastronomiske Akademis hædersdiplom. Han har også været køkkenchef på flere Michelin-restauranter. Nu har han kastet sig over et stort projekt på Als, hvor han med sin “Restaurant Syttende” har høstet adskillige topanmeldelser. Lige nu kan vi også se Jesper i TV-programmet Masterchef på TV3. Det er 5. gang, Jesper er dommer ved “Samsøs bedste kartoffelmad”.
Rasmus Munk
Rasmus er manden bag verdens mest hypede restaurant, “Alchemist”, der ved den seneste Michelin-uddeling gik fra 0 til 2 stjerner. Anmeldere fra hele verden har rost restauranten til skyerne med ord som “Det er ganske enkelt vanvittig verdensklasse!” og “Det er en verdenssensation, intet mindre”. Rasmus er endnu ikke fyldt 30 år, men har manifesteret sig som en af de allerdygtigste kokke. Rasmus er dommer ved “Samsøs bedste kartoffelmad” for 5. gang.
Nadia Mathiasen
Nadia står bag madbloggen foodfanatic.dk, der har op mod 160.000 unikke læsere om måneden. Hun har udgivet kogebøgerne Foodfanatic Thai og Kødfri Mandag, udvikler opskrifter til magasiner og er tv-kok i Go’ Morgen Danmark. Det er 5. gang, Nadia er dommer ved Samsøs bedste kartoffelmad.
Rasmus “Feinschmeckeren” Palsgård
Rasmus Palsgård er uddannet journalist og har til trods for sin unge alder manifesteret sig som en af landets førende mad- og vinskribenter.
Man kan følge ham på hans blog, feinschmeckeren.dk, samt i aviser og magasiner, blandt andet Gastro, som han er fast bidragyder til.
Rasmus er jurypræsident for den nye nordiske restaurantliste 360, som sætter særligt fokus på, hvordan regionens bedste spisesteder arbejder med bæredygtighed.
Rasmus er også en passioneret hjemmekok, og i 2016 nåede han til finalen i MasterChef.
Ydermere har han en nær relation til Samsø, hvor han er kommet gennem hele sit liv. Hans mor er født og opvokset på øen, og således har friskopgravede samsøkartofler været en fast bestanddel af middagsmåltidet i sæsonen.
Det er 6. gang, Rasmus er dommer ved Samsøs bedste kartoffelmad.
Hans Jørgen Buur
Hans Jørgen Buur er måske den i Danmark, der ved allermest om kartofler.
Hans Jørgen er selv kartoffelavler og så er han direktør for virksomheden Samsø Grønt, der er avlernes egen pakke- og distributionscentral på Samsø.
Samsø Grønt leverer til restauranter, grønttorv og butikker i hele landet, og så tester og udvikler virksomheden hvert år nye kartoffelsorter, for at finde frem til de allerbedste.
Det er 4. gang, Hans Jørgen er dommer ved Samsøs bedste kartoffelmad.
Peter Aalbæk Jensen – konferencier
Peter er lige dele økologisk landmand, provokatør og filmmand. Han er gift med Lise, der er samsing, og parret har gennem mange år tilbragt megen tid på Samsø. Peter vil igen i år styrer dommere, kokkeog publikum godt igennem løjerne. Det er 7. gang, Peter er konferencier ved Samsøs bedste kartoffelmad.
.