Begivenheder

 


Hent 2023-oversigten som PDF her

17. – 19. februar
Nordby Mad- og Gadekøkkenfestival
Kokke fra nær og fjern lader fantasien blomstre.
FB: Smagen af Øen

2. april + 9. april + 16. april + 23. april
Fire cykelsøndage i april – SamBiosen
Kom og bliv ramt af cykelfeberen, når SamBiosen inviterer til fire aktivitetsdage med cykling i centrum. Der vil være aktiviteter, sjov og konkurrencer, akkompagneret af forårets fire store cykelklassikere på storskærmen. Alle uanset alder og cykelkundskaber kan deltage.
www.sambiosen.dk

4. – 6. april
Kammermusikdage
Artos, Ensemble Hermes og Søholm præsenterer tre kammermusikkoncerter og passionskoncert.
Passionskoncerten vil omhandle menneskelig passion, lidelse, død – og håb. Med oplæsning af bl.a. HC Andersen, Shakespeares og Rilke.
www.soeholmopera.com

3. maj – 20. maj
TWISTED FOREST – a human imagination game
Et live interaction game i skoven ved Ballebjerg med dig i hovedrollen. På overfladen er det en almindelig skov, men du støder på væsener, objekter og oplevelser, der får dig til at se både skoven og dig selv på en ny måde.
www.wunderland.dk

12. maj – 14. maj
Samsø Cup 2023
Samsø byder på et suverænt havørredfiskeri, og med en kystlinje på ca. 120 kilometer smukke og fiskerige strækninger, er der plads til masser af deltagere. Med alt fra fjord til storslåede åbne kyster rundt om hele øen er det aldrig svært at finde en plads med læ. Der er flotte præmier til vinderne.
www.samsoe-sff.dk

28. maj
Samsøs bedste kartoffelmad
En række af øens restauranter kæmper om at lave “Samsøs bedste kartoffelmad”. Publikum kan selv bygge sine egne kartoffelmadder og få en hyggelig snak med sidemanden. Dommerpanelet består af store navne fra det danske fødevare- og restaurationsmiljø.
www.kartoffelmad.dk

3. juni
Åbning af Morgan Pit Lane
Åbning af intimt racer-teater ved Morgan Garage i Besser. Der vil være paradekørsel med tre racerbiler. Levende musik, øl og mad,.
www.themorgangarage.com

3. – 4. juni
Sommer i By
Hvert år, altid søndagen efter pinse, rides der Sommer i By. Smukt udsmykkede heste og ryttere rider gennem Nordby med fane og faune. Efter rytterne følger et optog med hestevogne og udklædte passagerer. I anledning af optoget er der fest og fællesspisning, musik og sjov i Nordby.
www.nordbysamso.dk

7. – 9. juni
Ecco Tour – Thomas Bjørn Samsø Classic
Danmarks mest vindende golfspiller, Thomas Bjørn er vært ved den professionelle del af årets Ecco Tour turnering. I turneringen deltager mange
danske og udenlandske professionelle. Alle er velkomne til at følge turneringen på den smukke golfbane.
www.samsoegolfklub.dk

9. – 11. juni
Strikkeweekend
Tag strikketøjet, vennerne og familien med til en lærerig og hyggelig weekend i strikkeriets tegn. Deltag i en af de spændende workshops, gå på jagt i garnmarkedet og studér udstillingen.
www.saelvigbugtens-camping.dk

10. juni
Samsø ULTRA
Løbet er tænkt så enkelt og simpelt som muligt. Det sociale og samværet er i højsædet. Det henvender sig hovedsageligt til dem, som gerne vil noget anderledes end det, de plejer. Løbet byder på flere distancer, hvor 100 km er længst og halvmarathon kortest. Tager du den lange, får du mulighed for at opleve hele Danmarks natur i èt løb.
www.samsoe-ultra.dk

17. – 18. juni
Samsø Råvarefestival
Vær med til at fejre Samsøs gode specialiteter
og råvarer med smagsprøver, underholdning, salg fra boder, aktiviteter for hele familien og meget mere. Lørdag aften er der stor fest og Samsø Mesterskaberne i Tovtrækning.
www.samsoraavarefestival.dk

18. juni
Dansk Mølledag
Dansk Mølledag skaber opmærksomhed om landets gamle vindmøller for derigennem at øge forståelsen for bevarelsen af denne del af vor kulturarv. På Samsø kan du besøge Brundby Stubmølle og Kolby Mølle, der i dagens anledning har et flot og festligt program.
www.danskmolledag.dk

29 juni + 6 juli + 7 juli + 13 juli + 20 juli + 27 juli
Samsø Pianofestival
29. juni: Gustav Piekut
6. juli: Stephanie Trick & Paulo Alderighi
7. juli Stephanie Trick & Paulo Alderighi
13. juli: Filip Michalak
20. juli: Christian Sereno
27. juli: Thorson & Thurber
Facebook: @samsøpianofestival

Uge 28 – uge 32
Brundby Rocks
Programmet offentliggøres løbende på Rockhotellets Facebook og hjemmeside.
www.brundby-hotel.dk

4. juli – 6. juli
Samsø BørneKulturFestival
Børn og børnefamilier kan i hyggelige omgivelser og over flere dage nyde og fordybe sig i musik, gøgl, teater, dans, litteratur, gymnastik, rytmik, leg og bevægelse.
Facebook: @samsoboernekulturfestival

11. – 13. juli
Vikingetræf på Samsø Museum
Kamptræning, vikingelege, demonstration af håndværk og håndarbejde. I kan nyde bålmad og mjød og lave jeres eget fladbrød.
www.samsoemuseum.dk

15. juli
Samsø Traktortræk
Er du til brølende maskiner, hestekræfter i massevis, røg og larm, så er Samsø Traktortræk noget for dig. Der kommer deltagere fra både Samsø og resten af landet, og der konkurreres i flere klasser lige fra de tonstunge monstermaskiner til havetraktorer. En hyggelig dag for hele familien.
www.samsoelu.com

16. juli
Samsø Familieløb
Kom og løb med i Samsøs dejlige natur. Der er 2 km for børn, og både 5 km og 10 km for voksne. Alle ruter har start og slut ved Kanhave.

19. – 22. juli
Samsø Festival
Solskinsøen Samsø rammer kogepunktet, når Danmarks Hyggeliste Festival løber af stablen i uge 29. 6.000 glade gæster samles til fire dage med masser af god musik, kolde fadøl og fest med nye og gamle venner. Du kan se frem til b.la. D-A-D, TV-2, Thomas Helmig, Carpark North, Jada, Kesi, Phlake, Saveus og Swan Lee.
www.samfest.dk

25. – 27. juli
Operadage
Juke Box forestillingen ”Opera” – The Opera! er en satirisk komedie om, hvad der sker FØR tæppet går op. Produceret af Søholm, instrueret af Natascha Metherell og endnu engang i samarbejde med Copenhagen Opera Festival.
Forestillingen er en del af Operadage på Samsø, som vil byde på morgensang, foredrag, pop up koncerter rundt om på øen og noget for børn.
www.soeholmopera.com

27. – 29. juli
Samsø Jazzfestival
Koncerter med en blanding af etablerede navne og yngre talenter.
www.samsoejazzfest.dk

11. – 12. august
Folkedybet
Deltag i debatten og vær med til at sætte retningen for et mere bæredygtigt Samsø og Danmark. Udveksling af ideer, visioner og konkrete planer vil stå i centrum for en festlig weekend med en masse engagerede mennesker.
www.energiakademiet.dk

8. – 10. september
Samsø Open i dart
Danmarks største klubarrangerede dartstævne med masser af spænding for både deltagere og tilskuere.
www.samsodartclub.dk

15. oktober
Kastanjefestival
Håndværkere, kunstnere og lokale producenter præsenterer deres efterårsprodukter i Nordby. Vi hylder først og fremmest spisekastanjen og andre nøddesorter med informationer om sorter, formering, salg og boder. Men der vil også være plads til mange andre efterårsprodukter, kunstnerisk optræden og børneaktiviteter.
FB: @kastanjefestival

18. oktober
Halloweenløb i Samsø Labyrinten
I efterårsferien slåes porten op til natlig eventyr i Verdens største Labyrint. For de modige venter en helt særlig oplevelse, når de i bulder mørke skal finde vejen til målet. Tør du tage imod udfordringen?
www.samsolabyrinten.com

19. oktober
Store Græskardag
Til Store Græskardag kan børn og deres voksne hygge, snitte og komme hjem med deres helt egen græskarmænd.

20. – 21. oktober
Samsø går i hundene
En hel weekend med menneskets bedste ven i hovedrollen. Programmet byder på Dog Dancing, Rally-lydighed og ikke mindst kåringen af Samsøs sødeste hund. Alle tobenede har gratis adgang til Samsø Idrætshal, og du behøver ikke have en hund for at kigge på.

3. og 4. november
Lys i Mørket
Samsø hylder det unikke nattemørke med to begivenhedsrige dage med spændende kultur- og madoplevelser.
www.visitsamsoe.dk/lys

24. november
Juletræstænding
Øens største juletræ tændes foran Anton Rosen Huset i Tranebjerg.

8. – 10. december
”Himmel og Jord”
Dejlig er Jorden – Nyt dansk juleoratorium og Julen har Englelydmed Andrea Pellegrini og Live Strings
www.soeholmopera.com

Senest opdateret: 03/10/2023 10:50