Begivenheder

 


Hent 2020-oversigten som PDF her

14. – 15. februar
Nordby Mad- og Gadekøkkenfestival
Mere end 10 lokale kokke vil hver især lade fantasien blomstre og kokkerere spændende retter. Derudover kommer dygtige kokke fra forskellige steder i Danmark.
Følg med på Facebook for nærmere program.

8. maj – 10. majUDSÆTTES
Samsø Cup 2020
Samsø byder på et suverænt havørredfiskeri, og med en kystlinje på ca. 120 kilometer smukke og fiskerige strækninger, er der plads til masser af deltagere. Med alt fra fjord til storslåede åbne kyster rundt om hele øen er det aldrig svært at finde en plads med læ. Der er flotte præmier til vinderne.
www.samsoe-sff.dk

16. maj – AFLYST
Samsøs bedste kartoffelmad 
For niende år i træk afholdes konkurrencen “Samsøs bedste kartoffelmad”, hvor en række af øens restauranter deltager. Publikum kan selv bygge sine egne kartoffelmadder og få en hyggelig snak med sidemanden. Dommerpanelet består af store navne fra det danske fødevare- og restaurationsmiljø.
www.visitsamsoe.dk

22. maj – GENNEMFØRES
Aftenåbent i Tranebjerg
Byens butikker holder længe åbent, og der er underholdning for både børn og voksne. Gør et kup, deltag i konkurrencer og smag den dejlige mad.

22. maj – 23. maj – AFLYST
Vikingetræf ved Kanhavekanalen

Vikingerne slår lejr ved Kanhavekanalen, hvor de vil give et levende indblik i livet på Samsø for over 1000 år siden. Besøgende vil kunne prøve kræfter med vikingernes redskaber, gå på opdagelse i datidens smage og dufte, se gutefår blive slagtet og i det hele taget opleve denne fascinerende periode på nært hold. Der kan købes vikingemad og mjød på pladsen.
www.samsoemuseum.dk

29. – 31. maj – AFLYST
Black Bay Board Festival
High class streetart, opvisning i freestyle skate, graffiti showdown, fede DJs fra det danske hip hop miljø og naturligvis longboard marathon henover smukke Samsø.
facebook: @blackbayboardfestival

1. juni og hele sommeren – AFLYST
Fejring af 100-året for indvielsen af Ballebjergtårnet
I 1920 opførte Sognerådsformand Morten Madsen det hvide, ottekantede tårn på toppen af Ballebjerg – øens højeste punkt. Nordby Sogns Borgerforening festligholder 100-året for indvielsen 1. juni og sommeren igennem.

6. – 7. juni – AFLYST
Sommer i By 
Hvert år, altid søndagen efter pinse, rides der Sommer i By. Smukt udsmykkede heste og ryttere rider gennem Nordby med fane og faune. Efter rytterne følger et optog med hestevogne og udklædte passagerer. I anledning af optoget er der fest og fællesspisning, musik og sjov i Nordby.
www.nordbysamso.dk

8. – 10. juni – UDSÆTTES
Samsø Classic Pro-Am by Samsø Festival
Samsø Golfklub er vært for Samsø Classic Pro-Am by Samsø Festival. Turneringen er en del af ECCO Tour, Skandinaviens førende golftour. Der spilles to dages Pro-Am med 36 hold og om onsdagen er der finalerunde for de 30 bedste professionelle spillere. Tilskuere er meget velkomne.
www.eccotour.org

12. – 14. juni – AFLYST
Strikkeweekend
Tag strikketøjet, vennerne og familien med til Samsø til en lærerig og hyggelig weekend i strikkeriets tegn. Deltag i en af de spændende workshops, gå på jagt i garnmarkedet og studér udstillingen af strikarbejdet.
www.saelvigbugtens-camping.dk

13. juni – AFLYST
Samsø ULTRA 
Løbet er tænkt så enkelt og simpelt som muligt. Det sociale og samværet er i højsædet. Det henvender sig hovedsageligt til dem, som gerne vil noget anderledes end det, de plejer. Løbet byder på flere distancer, hvor 100 km er længst og halvmarathon kortest. Tager du den lange, får du mulighed for at opleve hele Danmarks natur i èt løb.
www.samsoe-ultra.dk

13. – 14. juni – AFLYST
Samsø Råvarefestival 
Igen i år afholdes den traditionsrige Samsø Råvarefestival i juni, hvor kartoflerne er nye, jordbærrene er søde og aspargsene sprøde. Vær med til at fejre Samsøs gode specialiteter og råvarer med smagsprøver, underholdning, salg fra boder, aktiviteter for hele familien og meget mere. Lørdag aften er der stor fest og Samsø Mesterskaberne i Tovtrækning.
www.samsoraavarefestival.dk

21. juni – AFLYST
Dansk Mølledag

Dansk Mølledag skaber opmærksomhed om landets gamle vindmøller for derigennem at øge forståelsen for bevarelsen af denne del af vor kulturarv. På Samsø kan du besøge Brundby Stubmølle og Kolby Mølle, der i dagens anledning har et flot og festligt program.
www.danskmolledag.dk

27. juni – 5. juli – AFLYST
KUNSTØ
Et brag af en uge for alle, som elsker kunst og enestående oplevelser. Symposier, workshops, udstillinger og artist talks er fundamentet for ugen, hvor man møder danske og udenlandske kunstnere, ser en masse kunst, taler med kunstnerne og de andre interesserede, spiser dejlig mad og nyder den samske natur. Tilmelding på www.kunstø.dk

30. juni – 2. juli – GENNEMFØRES
Samsø BørneKulturFestival
Samsø BørneKulturFestival er et tiltag, hvor børn og børnefamilier i hyggelige omgivelser og over flere dage kan nyde og fordybe sig i musik, gøgl, teater, dans, litteratur, gymnastik, rytmik, leg og bevægelse.
facebook: @samsoboernekulturfestival

2. juli, 9. juli, 16. juli, 23. juli, 30. juli, 31. juli – AFLYST
Samsø Pianofestival
Musikhuset Toftebjerg præsenterer med Samsø Pianofestival en bred vifte af musik fra klaverets verden med internationalt anerkendte pianister i unikke omgivelser. I 2020 byder programmet på: Thorson & Thurber, Heghine Rapyan, Gustav Piekut, Christodoulos Georgiades og Luca Sestak.
www.samsoepianofestival.dk

9. – 12. juli – AFLYST
Ballen Kræmmermarked

Ballen og Omegns Borgerforening inviterer til det årlige kræmmermarked i Ballen. Gør en god handel med de mange kræmmere. Der vil være salg af kaffe, vafler, is, øl, vin, mad og pølser.

11. juli – AFLYST
Samsø Traktortræk
Er du til brølende maskiner, hestekræfter i massevis, røg og larm, så er Samsø Traktortræk noget for dig. Der kommer deltagere fra både Samsø og resten af landet, og der konkurreres i flere klasser lige fra de tonstunge monstermaskiner til havetraktorer. En hyggelig dag for hele familien.
www.samsoelu.com

12. juli – AFLYST
Samsø Familieløb
Kom og løb med i Samsøs dejlige natur. Der er 2 km for børn, og både 5 km og 10 km for voksne. Alle ruter har start og slut ved Kanhave. Det er gratis at deltage.

15. – 18. juli – AFLYST
Samsø Festival
Solskinsøen Samsø rammer kogepunktet, når Danmarks Hyggeliste Festival løber af stablen i uge 29. 6.000 glade gæster samles til fire dage med masser af god musik, kolde fadøl og fest med nye og gamle venner. Du kan se frem til b.la. Rasmus Seebach, MALURT, Alphabeat og Scarlet Pleasure.
www.samfest.dk

19. – 22. juli – GENNEMFØRES
Sommeropera på Samsø – by Søholm Opera
Opera er historier – hele fortællinger – om mennesker og følelser iklædt bevægende, stimulerende, smuk og nogle gange foruroligende musik. Igen i år forvandles Samsø til kulisse og scene for opera og skønsang i lange baner. Danske og internationale operastjerner optræder side om side med spritnye talenter i operaforestillinger rundtom på øen.
www.soeholmopera.com

23. – 25. juli – GENNEMFØRES
Samsø Jazzfestival 
Programmet lægger vægt på højt kunstnerisk niveau, stilistisk diversitet og en blanding af etablerede navne og yngre talenter, som på Samsø kan mødes til gensidig inspiration af hinanden og publikum. Programmet består af seks koncerter på tre dage.
www.samsoejazzfest.dk

25. – 26. juli – AFLYST
Gammeldags marked ved museet
Her kan du opleve markedsgøgl som i gamle dage. Du kan lytte til lirekasse- og spillemandsmusik. Du kan køre i karrusel, fiske i andedammen og andre hyggelige ting fra da ”ruder konge var knægt”. Der serveres gammeldags bagværk, bayersk øl, og markedsboderne anbefaler sig med alskens kramsager.
www.samsoemuseum.dk

31. juli – AFLYST
Sommer i Tranebjerg
Byens butikker holder længe åbent, og der er underholdning for både børn og voksne. Gør et godt kup, deltag i konkurrencer og smag den dejlige mad.

1. – 2. august – AFLYST
Samsø Veterantraktortræf 

Se, mærk og hør de flotte og velholdte traktorer fra de gode, gamle dage. Der er høst med selvbinder og tærskeværk samt udstilling af veterankøretøjer og forskellige maskiner. Få en snak med samlerne om deres store passion

22. august – AFLYST
Samsø Marathon 
Motionister med hang til smukke naturoplevelser kan deltage i ”Danmarks hyggeligste marathonløb”. Den godt 42 kilometer lange rute strækker sig over det meste af øen, og byder på både kyststrækning, landsbyidyl og en vaskeægte ”helvedesbakke” på hele 800 meter.
www.samsømarathon.dk

5. september
Økologisk høstmarked på Samsø BryghusAFLYST
En del af Samsøs økologiske landmænd og producenter fortæller om produktion af ænder, grøntsager, frugt, æg, most og øl. Bliv klogere på CSA-landbrug og Jordbrugsfonden. Køb de dejlige økologiske produkter og nyd et økologisk måltid, en øl, saft og kaffe.
www.samsoe-bryghus.dk

4. – 6. september – AFLYST
Folkedybet 
Samsø inviterer til folkefest for folkelige bevægelser i Danmark, der arbejder for en bæredygtig verden. Udveksling af ideer, visioner og konkrete planer vil stå i centrum for en festlig weekend med en masse engagerede mennesker.
www.energiakademiet.dk/folkedybet

11. – 13. september
Samsø Open i dartAFLYST
Samsø Dart Club afholder for 31. gang Samsø Open. Stævnet har med sine ca. 450 deltagere Danmarks største klubarrangerede dartstævne, og dagene i hallerne byder på masser af spænding for både deltagere og tilskuere.
www.samsodartclub.dk

2. – 4. oktober
BroderiweekendAFLYST

Kyndige brodøser deler ud af viden og begejstring for nål og garn, og både både nybegyndere og erfarne nåleførere deltage i nogle af de mange forskellige workshops. Der er også stande med inspiration og salg.
www.broderifestival.dk

10. oktober
Energi- og boligmesseAFLYST
Brdr. Stjerne i Besser er vært for en energi- og boligmesse, hvor interesserede husejere kan kigge nærmere på de nyeste tiltag inden for energivenlige løsninger til private boliger.
På messen står leverandører og lokale håndværkere klar til at fortælle om alt fra smarte brændeovne, varmepumper, solcelleanlæg til taget og i det hele taget renovering af boligen.
www.brdrstjerne.dk

11. oktober
KastanjefestivalAFLYST
Håndværkere, kunstnere og lokale producenter præsenterer deres efterårsprodukter ved den gamle købmandshandel i Nordby. Vi hylder først og fremmest spisekastanjen og andre nøddesorter med informationer om sorter, formering, salg og boder. Men der vil også være plads til mange andre efterårsprodukter, kunstnerisk optræden og børneaktiviteter.
facebook: @kastanjefestival

14. oktober
Halloweenløb i Samsø Labyrinten
I efterårsferien slåes porten op til natlig eventyr i Verdens største Labyrint. For de modige venter en helt særlig oplevelse, når de i bulder mørke skal finde vejen til målet.
Tør du tage imod udfordringen?
www.samsolabyrinten.com

15. oktober
Store Græskardag
Samsø har i mange år været storleverandører af græskar i forbindelse med halloween, og når efteråret rammer os, lyser de smukke orange afgrøder op på markerne. I oktober festligholdes græskarret til Store Græskardag, hvor børn og voksne kan hygge, snitte og komme hjem med sin helt egen græskarmand.

17. – 18. oktober
Samsø går i hundene
En hel weekend med menneskets bedste ven i hovedrollen. Programmet byder på Dog Dancing, Rally-lydighed og ikke mindst kåringen af Samsøs sødeste hund. Alle tobenede har gratis adgang til Samsø Idrætshal, og du behøver ikke have en hund for at kigge på.

21. – 22. november
Stemmer i mørketAFLYST
To dage med oplæsninger, debatter og andre arrangementer, der alle har mørket til fælles. Mørket i os selv, i andre og i verden omkring os. Forfattere deler ud af deres stemmer i det samske vintermørke.
www.stemmerimørket.dk

27. november
Juletræstænding og Black Friday i Tranebjerg
Øens største juletræ tændes foran Anton Rosens Hus. Der er korsang, gløgg og klejner og gaver til børnene. Butikkerne holder længe åbent med gode tilbud i anledning af Black Friday.

5. – 6. december
Jul i Nordby
Byen og virksomhederne er smukt pyntet op, og der emmer af jul på Nordøen. Der holdes julemarked med mange spændende boder, restauranter, butikker og caféer har åbent, ligesom også nogle af kunstnerne har åbnet dørene til deres atelier.

11. – 13. december
A Christmas Celebration – by Søholm Opera
Søholm Opera fejrer jul og får bl.a. besøg af Den Jyske Operas Kor og Prinsens Musikkorps samt ’Amazing Christmas’ med de uforlignelige sangerinder Andrea Pellegrini, Sinne Eeg
og Christina Boelskifte.
www.soeholmopera.com

Senest opdateret: 28/09/2020 10:17