Begivenheder

27. – 28. april / 11. – 12. maj / 18. – 19. maj / 8. – 9. juni /  22. – 23. juni
Søholm Spring Proms
Søholm Opera præsenterer et nyt koncept på Samsø, nemlig en række tilgængelige, intime og underholdende koncerter – altid med en tråd tilbage til den klassiske musik – under overskriften “SPRING PROMS”.
www.soeholmopera.com

10. – 12. maj
Samsø Cup
Samsø byder på et suverænt havørredfiskeri, og med en kystlinje på ca. 120 kilometer smukke og fiskerige strækninger, er der plads til masser af deltagere. Med alt fra fjord til storslåede åbne kyster rundt om hele øen er det aldrig svært at finde en plads med læ. Der er flotte præmier til vinderne.
www.samsoe-sff.dk

25. – 26. maj
Sommer i By
Hvert år, altid søndagen efter pinse, rides der Sommer i By. Smukt udsmykkede heste og ryttere rider gennem Nordby med fane og faune. Efter rytterne følger et optog med hestevogne og udklædte passagerer. I anledning af optoget er der fest og fællesspisning, musik og sjov i Nordby.
www.nordbysamso.dk

2. juni
Samsøs bedste kartoffelmad
En række af øens restauranter kæmper om at lave “Samsøs bedste kartoffelmad”. Publikum kan selv bygge sine egne kartoffelmadder og få en hyggelig snak med sidemanden. Dommerpanelet består af store navne fra det danske fødevare- og restaurationsmiljø.
www.kartoffelmad.dk

5. – 7. juni
Ecco Tour – Thomas Bjørn Samsø Classic by Samsø Festival
Kom ud og oplev nogle af Scandinaviens bedste golfspillere, når Ecco-touren kommer til Samsø. Gå med rundt på den smukke golfbane, og se hvad de dygtige golfspillere kan præstere. Det er en stor oplevelse, og helt gratis.
www.samsoegolfklub.dk

15. – 16. juni
Samsø Råvarefestival
Vær med til at fejre Samsøs gode specialiteter og råvarer med smagsprøver, underholdning, salg fra boder, aktiviteter for hele familien og meget mere. Lørdag aften er der stor fest og Samsø Mesterskaberne i Tovtrækning.
www.samsoraavarefestival.dk

16. juni
Dansk Mølledag
Dansk Mølledag skaber opmærksomhed om landets gamle vindmøller for derigennem at øge forståelsen for bevarelsen af denne del af vor kulturarv. På Samsø kan du besøge Brundby Stubmølle og Kolby Mølle, der i dagens anledning har et flot og festligt program.
www.danskmolledag.dk

2. – 4. juli
Samsø BørneKulturFestival
Børn og børnefamilier kan i hyggelige omgivelser og over flere dage nyde og fordybe sig i musik, gøgl, teater, dans, litteratur, gymnastik, rytmik, leg og bevægelse. I år bliver det ekstra festligt, da Samsø BørnKulturFestival fejrer 10-års jubilæum.
Facebook: @samsoboernekulturfestival

4. juli + 5. juli + 11. juli + 18. juli + 25. juli
Samsø Pianofestival
4. juli: Jack Gibbons: A CHOPIN FAREWELL
5. juli: Jack Gibbons: RHAPSODY IN BLUE AT 100
11. juli: Christian Sereno: NOCTURNAL DREAMSCAPES
18. juli: Luca Sestak: BOOGIE AND BLUES
25. juli: Christodoulos Georgiades: PORTRAITS
Facebook: @samsøpianofestival

Uge 28 – 32
Rockhotellets havekoncerter
Programmet offentliggøres løbende på Rockhotellets Facebook og hjemmeside.
www.brundby-hotel.dk

9. – 11. juli
Vikingetræf på Samsø Museum
Kamptræning, vikingelege, demonstration af håndværk og håndarbejde. I kan nyde bålmad og mjød og lave jeres eget fladbrød.
www.samsoemuseum.dk

13. juli
Samsø Traktortræk
Er du til brølende maskiner, hestekræfter i massevis, røg og larm, så er Samsø Traktortræk noget for dig. Der kommer deltagere fra både Samsø og resten af landet, og der konkurreres i flere klasser lige fra de tonstunge monstermaskiner til havetraktorer. En hyggelig dag for hele familien.
www.samsoelu.com

14. juli
Samsø Familieløb
Kom og løb med i Samsøs dejlige natur, når Samsø Familieløb fejrer 20-års jubilæum. Der er 2 km for børn, og både 5 km og 10 km for voksne. Alle ruter har start og slut ved Kanhave.

17. – 20. juli
Samsø Festival
Solskinsøen Samsø rammer kogepunktet, når Danmarks Hyggeliste Festival løber af stablen i uge 29. 6.000 glade gæster samles til fire dage med masser af god musik, kolde fadøl og fest med nye og gamle venner. Du kan se frem til b.la. Alex Vargas, Benjamin Hav & Familien, KrebsFalch, Rasmus Seebach, Magtens Korridorer og Scarlett Pleasure.
www.samfest.dk

25. – 27. juli
Samsø Jazzfestival
Koncerter med en blanding af etablerede navne og yngre talenter.
www.samsoejazzfest.dk

27. – 28. juli
Samsø Veterantraktortræf
Se, mærk og hør de flotte og velholdte traktorer fra de gode, gamle dage. Der er høst med selvbinder og tærskeværk samt udstilling af veterankøretøjer og forskellige maskiner. Få en snak med samlerne om deres store passion.

6. – 8. september
Samsø Open i dart
Danmarks største klubarrangerede dartstævne med masser af spænding for både deltagere og tilskuere.
www.samsodartclub.dk

13. – 14. september
Folkedybet
 
Deltag i debatten og vær med til at sætte retningen for et mere bæredygtigt Samsø og Danmark. Udveksling af ideer, visioner og konkrete planer vil stå i centrum for en festlig weekend med en masse engagerede mennesker.
www.energiakademiet.dk 

16. oktober
Halloweenløb i Samsø Labyrinten
I efterårsferien slåes porten op til natlig eventyr i Verdens største Labyrint. For de modige venter en helt særlig oplevelse, når de i bulder mørke skal finde vejen til målet. Tør du tage imod udfordringen?
www.samsolabyrinten.com

17. oktober
Store Græskardag
Til Store Græskardag kan børn og deres voksne hygge, snitte og komme hjem med deres helt egen græskarmænd.

1. – 2. november
Lys i Mørket
Samsø hylder det unikke nattemørke med to begivenhedsrige dage med spændende kultur- og madoplevelser.
www.visitsamsoe.dk/lys

2. – 3. november
Samsø går i hundene
En hel weekend med menneskets bedste ven i hovedrollen. Programmet byder på Dog Dancing, Rally-lydighed og ikke mindst kåringen af Samsøs sødeste hund. Alle tobenede har gratis adgang til Samsø Idrætshal, og du behøver ikke have en hund for at kigge på.

29. november
Juletræstænding
Øens største juletræ tændes foran Anton Rosen Huset i Tranebjerg.

Senest opdateret: 07/06/2024 14:15