Historie

Samsø Museumsgård

Samsø Museumsgård viser et velhavende bondemiljø fra 1800-tallet. Gården er opført i 1917 som et museum efter forbillede af en gård i Nordby.

Her kan opleves et autentisk interiør med fine genstande fra 1600-, 1700 og 1800-tallet, som har tilhørt den bedre bondestand på Samsø. I gårdens storstue ses en mindre udstilling af Kellinghusen-fajancer og eksempler på egnsdragter fra Samsø.

Museumsgården er en del af Samsø Museum. Læs mere på museets hjemmeside.

Priser:
Voksen: 70 kr.
Grupper: 50 kr.
Børn og unge under 18 år gratis


Om Samsø Museum

Samsø Museum vil fortælle om sammenhængen mellem mennesker og natur, om samfundets kulturhistoriske indvirkning på naturen gennem årtusinder. Et traditionelt museum er afgrænset af vægge og fyldt med ting fra fortiden. Samsø Museum er derimod et fælles navn for en bred vifte af aktiviteter, der får dig til at se og forstå sammenhængen mellem Samsøs landskab, kultur og mennesker i fortid, nutid og fremtid.

I centrum af Tranebjerg i det gamle Tranebjerg Mejeri finder du Velkomstcentret – hjertet i Samsø Museum. Her får besøgende en kulturhistorisk introduktion til øen, information om Samsø Museums mange besøgssteder, aktiviteter og arrangementer, og kan lade sig inspirere til at opsøge historien ude i landskabet.

Faciliteter og emner
Type:
Kulturhistorisk museum

Senest opdateret: 25/04/2024 10:35