Historie

Samsø Museum

Samsø Museum formidler Samsøs kulturhistorie igennem udstillinger og aktiviteter.

Museets centrum ligger i det tidligere godsmejeri fra 1911 – der udover udstillinger rummer museumsbutik og billetsalg.

Her kan opleves en udstilling om digteren Thorkild Bjørnvig, ”Kun grønne Høje og Havet” samt fotoudstillingen ”Jordfast”, et fotografisk portræt, der skildrer Samsøs befolkning, arkitektur og kulturlandskaber. Udstillingen er skabt i samarbejde mellem den italienske kunstfotograf Luca Berti og Samsø Museum.

I museumsbutikken finder du et bredt udvalg af litteratur om natur, kunsthåndværk, kultur, historie og selvfølgelig om Samsø. Desuden kan du shoppe kunsthåndværk, legetøj, smykker, tekstil og meget andet.

Bag godsmejeriet ligger også et spændende aktivitetscenter for børn, som vi kalder Historieuniverset. Her kan børn lære om en række historiske perioder og monumenter igennem farverige fortællinger og praktiske eksperimenter.

Blot 50 meter fra godsmejeriet ligger Samsø Museumsgård, hvor man kan opleve et historisk skipperbondemiljø fra 1850erne, som det så ud på Samsø.

Entrébillet gælder for begge bygninger.

Læs mere på hjemmesiden www.samsoemuseum.dk, hvor der findes en kalender over museets mange aktiviteter og en oversigt over dets øvrige besøgssteder.

Samsø Museum er en del af Moesgaard Museum.

Faciliteter og emner
Faciliteter:
Museumsbutik/Kiosk
Type:
Kulturhistorisk museum
Faciliteter:
Parkeringsplads for busser

Senest opdateret: 19/06/2024 23:15