Historie

Brundby Stubmølle

Brundby Stubmølle er én af de kun 16 stubmøller, der er tilbage i Danmark, og er, om ikke Danmarks ældste, så i hvert fald den næstældste stubmølle i Danmark.

Brundby Stubmølle malede sit første mel i begyndelsen af 1600-tallet. Dengang var det godt nok indbyggerne på øen Endelave, der kunne nyde godt af melet, for det var først i 1683, at møllen blev solgt til Samsø og dermed foretog et mindre øhop. Stubmøllen blev stillet op på Dansebjerg syd for Brundby, hvor den malede løs i 130 år, hvorefter den i 1817 flyttede til sin nuværende bopæl på Kolhøj. Møllen malede korn indtil 1939. 

Ved stubmøllen i Brundby er der en formidabel udsigt til Ballen.
Du kan altid besøge Brundby Stubmølle på egen hånd, men ønsker du en fremvisning, skal du komme i åbningstiden.

Grupper kan bestille ekstra åbning på mobil 23264711. Kr. 250,00 DKK.

Fem instaspots på Samsø

Er du på jagt efter smukke motiver på Samsø? Sammen med øboerne har vi samlet fem smukke spots, der alle har en særlig betydning for Samsø – og som gør sig særligt godt på Instagram. Stubmøllen i Brundby er ét af dem!

Vind personligt minde fra din Samsø-ferie

Hvis du alligevel lægger vejen forbi Brundby Stubmølle, kan du lige så godt deltage i vores konkurrence om at vinde dit eget billede trykt som plakat.

Sådan deltager du

  1. Besøg Brundby Stubmølle og tag et billede.
  2. Upload billedet til din Instagram-profil med #instaspotsamsø.

Det var det – nu er du med i konkurrencen. Du kan også tage billeder ved vores fire andre instaspots og dermed øge dine chancer i konkurrencen.

Præmie
Præmien er, at vi trykker dit billede som plakat i 50 eksemplarer. Du får et eksemplar tilsendt, og vi uddeler resten gratis fra turistinformationen i Tranebjerg.

 Konkurrencevilkår

Konkurrencen er en del af projekt ØHigh5, som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 

Del dine billeder med #instaspotsamsø #instaspotsamsoe

Er du på jagt efter smukke motiver på Samsø? 📸📷
Vi har samlet fem smukke, og måske knap så kendte, spots, der alle har en særlig betydning for Samsø – og som gør sig særligt godt på Instagram.

Uploader du et billede fra et af de fem spots på Instagram med #instaspotsamsø, deltager du i konkurrencen om at få trykt dit billede som plakat. 

-·-·-·-·-·-

Are you looking for beautiful scenes on Samsø? 📸📷
We have collected five beautiful, and slightly secret, spots, all of which have a special meaning to Samsø – and which do particularly well on Instagram.

Upload a photo from one of the spots to your Instagram profile with #instaspotsamsoe and join the competition of having your picture printed as a poster.

More info: visitsamsoe.dk/inspiration-paa-samsoe/instaspots/ 

#instaspotsamsø #instaspotsamsoe #visitsamsø #visitsamsoe #øhigh5 #oehigh5 #samsø #samsoe #hvorminderneskabes #grusgraven #staunshavn #detstoregadekæriBesser #cementvarefabrikkensælvig #stubmølleniBrundby
Efterår på Issehoved 💙 tidtilsamsoe 🌊
•
•
•
•
•
#instaspotsamsø #instaspotsamsoe #visitsamsø #issehovedsamsø #issehoved #visitsamsø #voresøstjylland #natur #migogaarhus #mitaarhus #visitaarhusregionen #fotodage #danskefotografer #bestdenmark #topdenmarkphoto #discoverdenmark #travelphotography #welivetoexplore #nordicminimalism #lessismore #lovescandinavia #scandinavia #beautifuldestinations #beautifuldenmark 
•
•
•
Perfekt sted til et dyp ikk’ julievisti ? 💦😃
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot retrieve posts for this hashtag.

Senest opdateret: 16/09/2021 22:50