Historie

Brundby Stubmølle

Brundby Stubmølle er én af de kun 16 stubmøller, der er tilbage i Danmark, og er, om ikke Danmarks ældste, så i hvert fald den næstældste stubmølle i Danmark.

Brundby Stubmølle malede sit første mel i begyndelsen af 1600-tallet. Dengang var det godt nok indbyggerne på øen Endelave, der kunne nyde godt af melet, for det var først i 1683, at møllen blev solgt til Samsø og dermed foretog et mindre øhop. Stubmøllen blev stillet op på Dansebjerg syd for Brundby, hvor den malede løs i 130 år, hvorefter den i 1817 flyttede til sin nuværende bopæl på Kolhøj. Møllen malede korn indtil 1939. 

Ved stubmøllen i Brundby er der en formidabel udsigt til Ballen.
Du kan altid besøge Brundby Stubmølle på egen hånd, men ønsker du en fremvisning, skal du komme i åbningstiden.

Fem instaspots på Samsø

Er du på jagt efter smukke motiver på Samsø? Sammen med øboerne har vi samlet fem smukke spots, der alle har en særlig betydning for Samsø – og som gør sig særligt godt på Instagram. Stubmøllen i Brundby er ét af dem!

Vind personligt minde fra din Samsø-ferie

Hvis du alligevel lægger vejen forbi Brundby Stubmølle, kan du lige så godt deltage i vores konkurrence om at vinde dit eget billede trykt som plakat.

Sådan deltager du

  1. Besøg Brundby Stubmølle og tag et billede.
  2. Upload billedet til din Instagram-profil med #instaspotsamsø.

Det var det – nu er du med i konkurrencen. Du kan også tage billeder ved vores fire andre instaspots og dermed øge dine chancer i konkurrencen.

Præmie
Præmien er, at vi trykker dit billede som plakat i 50 eksemplarer. Du får et eksemplar tilsendt, og vi uddeler resten gratis fra turistinformationen i Tranebjerg.

 Konkurrencevilkår

Konkurrencen er en del af projekt ØHigh5, som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Senest opdateret: 22/06/2021 18:15