Samsø Råvarefestival

I år afholdes den traditionsrige Samsø Råvarefestival i juni, hvor kartoflerne er nye, jordbærrene er søde og aspargesene sprøde

I løbet af to dage kan publikum smage sig vej gennem Samsøs mange kulinariske herligheder, og lade sig friste af de spændende grøntsager og specialiteter, som producenter, avlere og forhandlere sælger i deres små boder.

Samsøs milde klima gør det muligt at producere et bredt udvalg af frugter, bær og grøntsager, som dels sælges ganske som de er, dels forarbejdes til alt fra marmelade over sirup til sennep og snaps.

Et tætpakket program

Øens produkter fylder selvsagt en del på Råvarefestivalen, men der er også en lang række andre aktiviteter at udforske. Børn og barnlige sjæle kan skære grøntsagsfigurer, tumle rundt i hølegepladsen, gætte grøntsager ud fra duften og meget andet. For de voksne er der forskellige workshops, foredrag og konkurrencer, så dagene skal nok blive fyldt op, særligt hvis du også besøger områderne, hvor samske kunstnere, behandlere, yogalærer og mange flere byder på spændende tilbud.

Tovtrækning og fest til den lyse morgen

I 2015 var der premiere på Samsø Mesterskaberne i Tovtrækning. Konkurrencen blev en stor succes med otte deltagende hold og hundredvis af heppende tilskuere. I finalen stod samske håndværkere over for Samsø Kommune med blandt andre borgmesteren, kommunaldirektøren og den tekniske chef på holdet. Til de flestes overraskelse og stor ærgrelse for håndværkerne var det de kommunale drenge, der blev hædret med sejr, guldmedaljer og vandrepokal.

Lørdagen sluttes af med et brag af en fest, startende med lækker middag af samske råvarer tilberedt af samske kokke. Efter middagen er der livemusik, dans og kolde fadøl. Festen er en sjov mulighed for at få en snak med de samske landmænd eller måske få sig en svingom med en anden feriegæst.

Samsø Råvarefestival finder sted den 17. og 18. juni 2017

Senest opdateret: 03. Feb. 2017 13:10

Information

Vi bruger cookies

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet