Samsøs bedste kartoffelmad – Vinder 2017

Konkurrencen Samsøs bedste kartoffelmad 2017 er netop overstået. Igen i år var der spænding til det allersidste, da hele elleve samske restaurationer kæmpede om dommernes gunst. Da alt var smagt og panelet havde voteret, stod det klart, at Restaurant SAK, for andet år i træk, tog trofæet, diplomet og æren for Samsøs bedste kartoffelmad.

Kogte Samsøkartofler, tørrede Samsøkartofler, dansk hummer, muslinger, løg, røget gris og urter fra øen var det, der skulle til, for at overbevise dommerne om, at årets 1. plads skulle gå til kokkene Peter-Emil Hede Madsen og Isa Jacob fra Restaurant SAK.

Madden var i skarp konkurrence med ti andre delikate madder fra en række af øens spisesteder. For hvor andre lokale kokkekonkurrencer ofte har deltagere fra hele landet eller endog udlandet, er Samsøs bedste kartoffelmad alene for samske spisesteder, hvilket der findes 35 af.

Folkefest
Stemningen var uovertruffen i Samsø Hallen, da VisitSamsø, Samsø Restauratørforening og Samsø Fødevarenetværk slog dørene op for Samsøs bedste kartoffelmad 2017. Mere end 650 gæster deltog i festlighederne, og der blev kreeret mange fantasifulde kartoffelmadder fra det store tag selv-bord, der bugnede af bl.a. nye kartofler, sild, rugbrød bagt af mel fra øen og friske krydderurter.
Akkompagneret af skålen i øl og snaps gik snakken lystigt ved de mange borde. I løbet af hele dagen sørgede konferencier Peter Aalbæk Jensen for, at stemningen var i top.

Skarpe dommere og humoristisk konferencier
Dommerpanelet bestod i år af den dobbelt michelinbestjernede kok Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, madskribent og kogebogsforfatter Nadia Mathiasen, hele Danmarks smørrebrødsdronning Ida Davidsen samt hendes søn, restauratør Oscar Davidsen Siesbye, den samske kartoffelavler Jørgen ”Bubber” Jensen, madskribent Rasmus ”Feinschmeckeren” Palsgård, kok Rasmus Munk fra Restaurant Alchemist og kok Jesper Koch, der har flere Michelin-restauranter på samvittigheden.

De otte dommere smagte i løbet af dagen på elleve meget forskellige kartoffelmadder, og bedømte dem ud fra kriterierne komposition, smag, helhedsindtryk og nyhedsværdi. Efter at have beset, duftet og smagt og vurderet de forskellige serveringer, faldt vindervalget altså på kartoffelmaden fra Restaurant SAK. Samme restaurant vandt i øvrigt også i 2014 og 2016.
Andenpladsen gik i år til Restaurant Strandlyst, mens tredjepladsen tilfaldt Restaurant Skipperly. Som noget nyt i år havde publikum mulighed for at stemme på deres favoritmad. Publikumsprisen gik til Restaurant Ilse Made.


Restaurant SAK – 1. plads
Læs mere om Restaurant SAK

Kogte Samsøkartofler, Tørrede Samsøkartofler, Dansk hummer, Muslinger, Løg, Røget gris, Urter fra Samsø


Restaurant Strandlyst – 2. plads
Læs mere om Restaurant Strandlyst

“Fra Norge til Samsø”: Rugbrødsvaffel med purløgsconfiteret kartoffel, Kartoffelfondant stegt i kyllingefedt, Hummer og grønne asparges, Kartoffellåg med purløg og midnatssol


Restaurant Skipperly – 3. plads
Læs mere om Restaurant Skipperly

Sild, Røget kartoffel, Porrecreme, Rogn, Purløg, Samsøkartofler af sorten Arielle


Restaurant Flinchs
Læs mere om Restaurant Flinchs

Samsøkartofler af sorten Arielle, Mørkt rugbrød, Grøn aspargessmør, Grøn aspargessalat, Syrenblomstmayonnaise, Sort hvidløgscremefraiche, Sous vide laks, Sprødt lakseskind


Tante Tut – Café/Butik
Læs mere om Tante Tut

Rugbrød, Hjertesalat, Rygeostblanding, Samsøkartofler, Kartoffelsalat, Baconkartoffel, Syltede hvide asparges, Parmesan, Radiser, Karse


Ilse Made
Læs mere om Ilse Made

Hjemmebagt rugbrød, Aspargessmør af grønne økoasparges fra Toftebjerg, Kartofler fra Erik af sorten Magda, Bakskuldmayo, Bakskuldfrit, Syltede hvide økoasparges fra Toftebjerg, Hjemmelavet bacon


RODFAST
Læs mere om Rodfast

“Amager-kartoffel-toast”: Økorugbrød, Ravost fra Thise Mejeri, En top af Rodfasts surdejshvedebrød. Amager-toasten er toppet med en kombination af forskellige tilberedte kartofler, grønt fra øen samt hjemmelavet mayo


Restaurant Dokken
Læs mere om Restaurant Dokken

“Sommer i Alstrup”: Grillet kartoffel, Røget hirse, Hybenrose, Rapsmayo, Sprød kartoffel, Rugbrød med chia, sort sesam og hasselnødder


Restaurant Behrnt
Læs mere om Restaurant Behrnt

Rugbrød bagt på Samsø Mel og Brown Ale fra Samsø Bryghus, Honning fra øen, Røgede kartofler, Løvstikkekartoffel, Smørdampet kartoffel, Sprød gris, Chokoladebraiseret svinekæber friteret med sprød svin, Ramsløgmayo, Bacon, Tomatmayo, Urter, Spiselige blomster


VADSTRUP 1771
Læs mere om Vadstrup 1771

Ristet maltrugbrød med macademianødder, Løvstikke, Sprød solsikke, Syltet sennepskorn, Ramsløgsblomster


ELDRIMNE
Læs mere om Eldrimne

Rugbrød, Ramsløgmajo, Kartofler, Ærtecreme, Røget makrel, Syltede ramsløgblomster, Blomster fra haven


Praktiske informationer
Samsøs bedste kartoffelmad 2017 blev afholdt i Samsø Hallen torsdag den 25. maj.
Konkurrencen arrangeres af VisitSamsø i samarbejde med Samsø Restauratørforening og Samsø
Fødevarenetværk, der er en sammenslutning af samske fødevareproducenter, restauratører og avlere.
Til næste år afholdes Samsøs bedste kartoffelmad søndag den 27. maj.

Sponsorer 2017

Senest opdateret: 09. Jun. 2017 10:00

Vi bruger cookies

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet