Samsøs bedste kartoffelmad – Vinder 2015

Ny hæder til Restaurant Behrnt ved Ballen Badehotel
Feltet var hårdt og blandt de lokale restauratører var der kamp til stregen om dommernes gunst. I sidste ende løb en meget flot og smagfuld mad fra Restaurant Behrnt ved Ballen Badehotel dog af med sejren. Samme restaurant vandt også i 2013.

Folkefest
Stemningen var uovertruffen i Samsø Hallen, da VisitSamsø, Samsø Restauratørforening og Samsø Fødevarenetværk slog dørene op for Samsøs bedste kartoffelmad 2015. Tæt på 500 publikummer deltog i festlighederne, og der blev kreeret mange fantasifulde kartoffelmadder fra det store tag selv-bord, der bugnede af bl.a. nye kartofler, sild og friske krydderurter. Akkompagneret af skålen i øl og snaps gik snakken lystigt ved de mange borde.

Skarpe dommere og humoristisk konferencier
Til denne fjerde gang, hvor konkurrencen fandt sted, var dommerpanelet stærkere end nogen sinde.
Stjernekokken Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, madanmelder og forfatter Helle Brønnum Carlsen, den danmarksberømte smørrebrødsjomfru Ida Davidsen og hendes søn, restauratør Oscar Davidsen Siesbye, direktør for Samsø Grønt Hans Jørgen Buur, madblogger og madanmelder ved gastro Rasmus ”Feinschmeckeren” Palsgård og superkokketalentet Rasmus Munk fandt i fællesskab frem til vindermadden, der ligesom de otte andre deltagere blev bedømt på komposition, smag, helhedsindtryk og nyhedsværdi. Filmmanden Peter Aalbæk Jensen, der var dagens konferencier, bandt med humor, anekdoter og begavede spørgsmål hele seancen sammen.

Et sandt vinderhold
Det var et enigt panel, der valgte Restaurant Behrnts bud på årets kartoffelmad som samlet vinder. Madden bestod af hele fjorten komponenter; en smal skive smørstegt rugbrød, syltede og kogte solistkartofler, skinkemayo, sprød kartoffelm med ost fra Samsø Mælk, aspargessorbet, stegt bacon, aspargescrudité, kartoffel- og hønsegele, radiser, fuglegræs, purløgsblomster, sødskærm og ruccolablomster.

Restaurant Behrnt, hvis køkken styres af Dennis Pedersen og Jonathan Kisekka, vandt også konkurrencen i 2013, og kan nu atter sætte sit navn på trofæet. Samtidig kan de for anden gang bryste sig af at være optaget i White Guide over landets bedste spisesteder – ovenikøbet som den restaurant på øen med flest point.

Pokal og diplom til skue
Mange af de deltagende kokke har trænet i flere uger på at lave deres bud på Samsøs bedste kartoffelmad, og kokkene har siden sidste års konkurrence været flinke til at lade frække kommentarer falde. Vinderen af dette års konkurrence kan nu pynte sig med diplom og kartoffeltrofæet, for ikke at tale om anerkendelsen fra det kompetente dommerpanel.

Vinderen tager det hele, men vi skal ikke glemme de to, der var tættest på guldet:
Andenpladsen gik til Kasper Gaard fra Restaurant Ilse Made, mens tredjepladsen tilfaldt Mathias Sejer Sørensen fra Vadstrup 1771.

Der bliver dog næppe lejlighed til at hvile på laurbærrene, for næste års konkurrence vil uundgåeligt byde på endnu flere opfindsomme fortolkninger af den traditionelle, danske kartoffelmad.

Samsøs bedste kartoffelmad 2015 sponsoreredes af

Samsø Grønt, Brdr. Kjeldahl, Tenax Sild, Klosterbryggeriet, Østjysk Vinforsyning, Ilse Made, Kähler, Aalborg Akvavit, Samsø Bær, SuperBrugsen Samsø, Samsø Feriehusudlejning, Samsø Vask, Færgen, Samsø Rederi, Gartner Jørgensen


9 restaurationer med 9 bud på årets kartoffelmad

Kartoffelmad_2015_ErikSchou_0125Restaurant Behrnt ved Ballen Badehotel – 1. plads

En smal skive smørstegt rugbrød, syltede og kogte solistkartofler, skinkemayo, sprød kartoffelm med ost fra Samsø Mælk, aspargessorbet, stegt bacon, aspargescrudité, kartoffel- og hønsegele, radiser, fuglegræs, purløgsblomster, sødskærm og ruccolablomster.


Kartoffelmad_2015_ErikSchou_0090Ilse Made – 2. plads

Syltede kartofler med tyndtskårede sildefilteter, finthakkede tomater og purløgsblomster, glace af ketjap manis og ahornsirup, toppet med sprødstegt bacon, på hjemmebagt fuldkernerugbrød


Vadstrup 1771 – 3. plads

Rugbrød, krydderfedt med allehånde og enebær, kartoffel “Arielle”, lardo, urter fra Ries have, Gold Caviar Selection


Kartoffelmad_2015_ErikSchou_0087Strandlyst

Ariellekartofler, hvide og grønne asparges, creme fraiche 48%, brunet smør, løvstikkemayo, purløgsblomster, ærteskud, skalotteløg


Kartoffelmad_2015_ErikSchou_0039Skipperly

Hjemmebagt rugbrød, ariellekartofler, rimmet og røget pighvarrogn fra havet omkring Samsø, håndplukkede grønne asparges fra Lundgærde, ricotta urtecreme, variationi af ramsløg


Kartoffelmad_2015_ErikSchou_0120Færgen

Mandelrugbrød fra Bageren i Ballen, smør fra Samsø Mælk, kartofler, dressing af mayo med citron, chili og skal fra rosa peber, friske fjordrejer fra Samsø, grøn blæretang, grønne asparges


Den Søde Café

Hjemmebagt surdejsrugbrød med mel fra Samsø Mel og hjemmelavet lakridssirup, hjemmelavet baconsmør af frisk fløde, syltede rødløg og rabarber, røgeost-peberrodscreme med hyldeblomsteddike og syltet havtorn, rugbrøds-crumble med malt, bacon og lakridssirup, hjemmesydet havsalt og rosenpeber


Restaurant SAK

Brunet smør og mælkechips, let ristede og aromatiske løg, dild, ramsløg, rug, skumsprøjt, syltede sennepskorn, mayo af røget rapsolie, nye kartofler


Røgeriet i Ballen

Beskrivelse mangler 


Senest opdateret: 01. Jun. 2016 14:06

Vi bruger cookies

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet